5 nyfortolkninger af klassiske retter

Sidst opdateret: 7. marts 2019

De fleste har serveret retter/ tilbehør såsom pizza, ris og frikadeller et utal af gange og mestrer dem til perfektion. Men hvad med at variere ingredienserne lidt og prøve en helt ny variation – som oftest en sundere en af slagsen? Det skader jo aldrig at prøve noget nyt, så hvorfor ikke kaste dig ud i bulgurfrikadeller eksempelvis? Måske bliver de dine favoritfrikadeller for fremtiden?

Vi har her samlet fem nyfortolkninger af klassiske retter.

nyfor

Bulgurfrikadeller

Bulgurfrikadeller bulgur frikadeller Det ligner næsten de helt traditionelle frikadeller, og det er ej blot udseendet, der ligner – de smager også mindst lige så godt. Og så er fordelen jo, at de er en anelse sundere grundet de sunde hvedekerner, som ikke indeholder lige så meget fedt som eksempelvis kød. Du finder opskriften ved at klikke på det indledende link eller billedet til højre. (Psssst. Prøv også disse blomkålsfrikadeller)

Blomkålsris

Blomkålsris blomkalsris1Det er ganske enkelt at tilberede blomkålsris – der skal få ingredienser til, og tilberedningstiden er kort. Blomkålsris er blevet utrolig populære, da det har vist sig, at det er usundt at spise for meget stivelse. Der er ikke mange kalorier i blomkålsris, og de indeholder mange sunde ting, du ikke finder i klassiske ris. Endvidere kan de anvendes præcis som “almindelige” ris, og du kan snildt sætte dit eget præg på dem. Klik på billedet til højre eller det indledende link for opskriften.

Chili sin carne

Chili sin carne – chili-sin-carneChili sin carne er en vegetarisk udgave af den klassiske chili con carne, som efterhånden er ved at vinde indpas i danske hjem. Denne chili sin carne består af quinoa, bønner og majs og smager af en skøn blanding af chili, kanel, paprika og mørk kakao. Du finder opskriften ved at klikke på billedet til højre eller det indledende link.

Blomkålspizza

Blomkålspizza cauliflower-pizza-square Ved en blomkålspizza er den traditionelle dej udskiftet med en dej, der er lavet af blomkål – eller rettere revet blomkål ala blomkålsris. På den måde er dejen sundere og giver et nyt liv til den ellers traditionelle pizza. Fyldet er stadig helt op til dig – her er mulighederne mange. Blomkålspizza er både nem, hurtig og lækker aftensmad, og det er en god måde at få lokket sunde grøntsager i den yngre generation. Klik på det indledende link eller blot billedet for at komme til opskriften.

Kikærte curry

Kikærte curry –kikærtecurry Indisk mad behøves næppe at være en omstændig affære at tilberede. Listen over ingredienserne og krydderierne er ofte lang, og det kan være svært at finde ingredienserne i det lokale supermarked. Sådan er det dog ikke med denne kikærte curry – den er nem at lave, og krydderierne er til at finde. Det er opskriften på en lidt anderledes udgave af en klassisk curry, og den laves helt fra bunden – som er super enkelt.  Retten har masser af dybde i smagen og er samtidig sund. Find opskriften på den vegetariske ret via det indledende link eller ved at klikke på billedet.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums