9 med bacon til bacon day

Sidst opdateret: 23. marts 2024

… og alle andre dage, hvor smagsløgene skal forkæles. Siden år 2000 har du kunnet fejre international bacon day. I år er det den 1. september. Så skal vi spise bacon morgen, middag og aften. Alle elsker bacon. Der findes endda soja-bacon, så selv vegetarerne og veganerne kan være med.

Bacon day er selvfølgelig kommet fra USA. Og selvom nogen måske mener, at vi bliver alt for amerikaniserede, så er en baconens dag da et godt initiativ, eftersom Danmark jo er verdensberømt for bacon. Men hvad skal du så gøre med den lækre, sprøde, salte bacon. Det giver vi dig inspiration til herunder.

Eggs Benedict til morgenmad

Eggs Benedict er en god måde at starte dagen på. Det tager lidt længere tid end at hælde skyr i en skål og drysse med mysli, men det er jo lørdag, og det er international bacon day. Hvis du følger opskriften (klik på link eller billede), tager det under ½ time.

Eggs Benedict

Omelet på alle tider af døgnet

Omelet kan du spise på næsten alle tider af døgnet. Morgenmad, brunch, frokost eller til aftensmad. Du kan selv bestemme fyldet, og selvfølgelig skal der bacon i. Du får opskriften på omelet og inspiration til fyld ved at følge linket herover eller klikke på billedet.

omelet

Quiche Lorraine – den originale fra Lorraine

Quiche Lorraine er en tærte fra Frankrig – nærmere bestemt Lorraine, som navnet også mere end antyder. Den består ikke af ret meget andet en tærtebund og bacon – ud over æg og piskefløde. Men det er da heller ikke at foragte. Du finder opskriften ved at klikke på link eller billede.

Quiche Lorraine

Baby BLT – en alsidig snack

Baby BLT er en amerikansk benævnelse, som betyder mini bacon, lettuce (salat) og tomato’. Det er små tomater fyldt med lækre sager. De kan spises som en snack, en lille appetitvækker sammen med velkomstdrinken, som tilbehør til hovedretten eller som en del af en buffet. Klik på link eller billede for at gå til opskriften.

baby blt

Ærtesuppe kan serveres kold eller varm

Ærtesuppe er en fornem suppe, du bl.a. kan servere som forret. Den tager ikke alverdens tid at tilberede, og serverer du den kold, kan du ovenikøbet lavet den lang tid i forvejen, så du blot skal sætte den på bordet, når gæsterne er bænket. Du finder flere varianter af den lækre suppe, når du klikker på link eller billede.

ærtesuppe
Ærtesuppe

Mørbradgryde – en gammel kending

Mørbradgryde går aldrig af mode. Den findes i utal af varianter. Det er ikke dem alle, der er bacon i, men der er i den traditionelle udgave. Den finder du ved at klikke på linket herover eller billedet herunder, og du finder også flere andre varianter på mørbradgryde.

mørbradgryde

Asparges med bacon – lækkert tilbehør

Asparges med bacon er klart en favorit hos mange som tilbehør. Både at spise og at tilberede. Det passer perfekt til mange retter, det er nemt og hurtigt at lave, og så smager det af asparges og bacon – mums! Du finder opskriften ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

Asparges med bacon

Pandekager med bacon

Pandekager er da en dessert, tænker du nok. Ja, og de smager godt med ristede bacontern i. Du rister baconen først, kommer lidt i dejen, mens pandekagen er på panden. Det smager så lækkert – også med syltetøj. Du finder opskriften på pandekager ved at klikke på link eller billede.

pandekager

Blomkålssuppe til natmad

Blomkålssuppe med bacon egner sig fint til natmad. Den kan selvfølgelig også spises på andre tider af døgnet, men nu har vi gjort vores til, at du kan spise bacon døgnet rundt på bacon day – lørdagen før første mandag i september. Happy bacon day!

blomkålssuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums