En god kontorstol giver bedre arbejdsbetingelser

Sidst opdateret: 22. april 2021

Om du arbejder på et kontor, er gamer eller står i køkkenet i mange timer, skal udstyret være i orden. Ikke blot din hardware, men også dit skrivebord og din arbejds- eller kontorstol. Hvis du sidder forkert i mange timer ad gangen hver dag, risikerer du nemlig at få nogle ubehagelige gener i ryg og nakke, der kan være svært at komme til livs. Læs her, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge arbejds- eller kontorstol. 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert formel på, hvad der skaber en god kontorstol. Som med så meget andet, er det individuelt, hvilken stol der passer bedst til din krop. Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas, og ikke får ondt i hverken ryg, skuldre eller nakke, når du sidder ned. 

Til virksomheder og private

Faktisk er der ikke den store forskel på, om du skal bruge en kontorstol til arbejde, hjemmekontor eller gaming. Eller i køkkenet. Det, der gør sig gældende, er, at jo flere timer du skal sidde ned, jo højere krav bør du stille til din kontorstol.

Men hvilken stol bør du så vælge? Der findes mange forskellige kontorstole, og det kan være en god idé at læse op på modellerne, inden du køber. En god kontorstol er nemlig ikke billig. Til gengæld er det en rigtig god investering i dit fysiske helbred, uanset om du er privat eller virksomhed. 

Arbejd mere effektivt med en god kontorstol

Måske har du prøvet at have ondt i ryggen på arbejde. Det kan være til stor gene og frustration, og i sidste ende kan det tage fokus fra dit arbejde. Måske forsøger du dig med forskellige stillinger eller at massere dig selv mellem skulderbladene, selvom det er svært at nå. 

Det kan også forstyrre dine kollegaer, at du rykker meget rundt på din kontorstol, især hvis I sidder i et storrumskontor eller bare er flere i lokalet. 

Når du kommer hjem fra sådan en arbejdsdag, har du måske mest lyst til at ligge ned på grund af smerter og ubehag. Også selvom du har siddet ned hele dagen. Det kan gå hen og blive en ond spiral af smerte, og derfor er det en god idé at starte med kontorstolen.

Forskellige typer kontorstole

Der findes lige så mange slags kontorstole, som der findes spisebordsstole. Forskellen er, at du formentlig bruger mange flere timer i en kontorstol, og derfor bør du prioritere komfort over design. Her er en liste over nogle af de valg og fravalg, du kan gøre, når du skal vælge stol:

  • Med eller uden nakkestøtte
  • Med eller uden lændestøtte
  • I læder, stof eller net 
  • Med eller uden armlæn
  • Med eller uden ryglæn
  • Med højt eller lavt ryglæn
  • Med todelt ryglæn
  • Med todelt sæde
  • Med lige eller s-formet ryg
  • Med eller uden vippefunktion

Som du kan se, er der rigtig mange ting at overveje i valget af kontorstol. Derudover skal det selvfølgelig også passe ind i dit budget. Køber du stole til din virksomhed, kan du som regel spare penge ved at købe flere stole samtidig.

Tjek mulighederne og foretag det bedste valg. Det betaler sig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums