Er vin sundt eller usundt?

Der er tit mange diskussioner om, hvorvidt vin er sundt eller usundt. Men langt hen af vejen handler det jo om alt med måde. Det er klart, at det ikke er sundt at drikke meget vin hver eneste dag. Og på den anden side sker der jo heller ikke noget ved at nyde et glas vin til maden, hvis du har lyst til det. Så ligesom med alt andet er vin jo også usundt i de forkerte mængder. Alkohol er i sig selv ikke sundt, men hvis du nøjes med at indtage det i de rette mængder, kommer det ikke til at være et problem for dig.

Kig på kalorierne

Hvis du gerne vil nyde et glas vin til maden, kan det være en god idé at holde et øje med kalorierne. For er du glad for at tælle kalorier i din mad, er det jo vigtigt også at kigge på de kalorier, du drikker. Der er relativt mange kalorier i alkohol, og derfor skal du ikke drikke meget mere end et glas, før det sikkert går ud over dit resterende kalorieregnskab. Umiddelbart vil et glas vin ligge på omkring 100 kalorier, alt afhængig glassets størrelse naturligvis, og har du 100 kalorier i overskud på dit kalorieregnskab, kan du godt nyde et glas vin til maden, uden at det går ud over dit kalorieregnskab i negativ forstand.

Alkohol er ikke sundt for kroppen

Selvfølgelig er det dog også vigtigt at understrege, at det er bedst for kroppen slet ikke at indtage alkohol. Men det et ikke ensbetydende med, at hvis du fx holder dig inden for sundhedsmyndighedernes retningslinjer, at din krop så tager skade af det. Generelt handler det om at bruge fornuften, når det har med alkohol at gøre, også når der er tale om vin.

Lidt men godt

Så hvis du gerne vil have mulighed for at nyde et glas vin i ny og næ, men du ikke har lyst til at drikke for meget af det, handler det jo bl.a. om lidt men godt. Sørg for at vælge en kvalitetsfuld vin, når du har lyst til et glas vin. På den måde kan du virkelig forkæle dig selv, når du gerne vil have et glas vin, og du kan netop tillade dig at købe en ekstra god vin, fordi du ikke skal købe nye flasker hele tiden. Så vælg lidt men godt, og sørg for at have et godt vinkøleskab, så du kan opbevare vinen på den bedste måde.

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums