Få den bedste festmad til jeres næste event

Sponsoreret indhold

Festmad er en af de vigtigste ingredienser – så at sige, når det kommer til at skabe rammerne for den bedste fest eller det fedeste event. Mange ting kan gå grueligt galt når festmaden enten skal planlægges eller laves og derfor er det altid rart at få styr på tingene før man springer ud i det. På den måde undgår man at der går kage i festmaden (Så længe der kun går kage i desserten!).

Skal I selv lave maden til festen?

Før du går i gang med noget som helst andet så bør du få styr på, hvorledes det er dig selv, der skal stå for at lave maden. I så fald, så skal du også have styr på indkøbslisten og sørge for at du ikke glemmer at købe nogle af de vigtige dele ind. Der er nemlig ikke noget værre end at stå på selve dagen, hvor festen skal forgår – eller måske dagen forinden og finde ud af, at man har glemt at købe noget.

 

Mange vælger dog at få mad ud af huset fra et catering firma. Dette kan også altid anbefales for på den måde undgår man rigtig mange problemer som der ellers ville være opstået. Nogle af de fordele ved at få mad ud af huset er bl.a. at man så har meget mere tid til at være sammen med sine gæster, man sikrer at maden altid er varm og smager godt, og så er det bare altid rart at kunne lade festmaden ligge i hænderne på kokke som har mange års erfaring med at lave og serverer det bedste af det bedste til festen.

 

Er mad ud af huset en ide?

Derfor bør du stærkt overveje at få mad ud af huset. Mad ud af huset kan variere i pris og her vil man opleve at kvaliteten ofte hænger sammen med prisen: du finder altså næppe de lækreste retter, hvis du går ned i pris, men omvendt så vil de billige firmaer, der laver servicen stadig lave nogle retter, man kan være bekendt at serverer for sine gæster.

På festportalen Festguru finder du en oversigt over de bedste steder i hele landet, hvor du kan få mad ud af huset fra.

 

Du har mere tid til dine gæster

Der er mange fordele ved at uddelegere maden til professionelle (og derved ikke at vi stiller spørgsmålstegn ved dine evner!). En af de store er bl.a. at man på den måde har tid og overskud til at være mere sammen med sine gæster. Mange vælger at lave maden inden gæsterne kommer og selv i disse scenarier så vil man opleve at man har mere tid og overskud til finpudse andre aspekter ved ens event.

 

Maden er varm og lækker

Der kan ske uforudsete uheld og ting, der ikke var planlagte jo mere man selv skal sørge for ved festen. Det behøver i iøvrigt ikke kun at omhandle festmaden for der er så mange aspekter, der skal arrangeres til en god fest og der er så mange små problemer, der kan opstå som hurtigt kan vokse sig store og ude at kontrol.

Et problem som med sikkerhed er sket til mange fester er at, der er noget der er gået galt i køkkenet med fatale konsekvenser for festmaden. Det kan være at noget er brændt på, det kan være at nogle vigtige ingredienser er glemt, eller det kan være noget helt tredje.

Med catering, der slipper man for alle disse problemer i og med at man ikke selv skal stå for det. En god tommelfinger regel siger, at jo mindre du selv skal sørge for, jo bedre vil det komme til at gå og ikke mindst jo nemmere vil det være for dig.

 

Mindre arbejde

Dette går godt i spænd med de andre grunde. Mindre arbejde er lig med mere overskud og mere overskud er lig med at du kan vælge at fokusere din tid og energi andre steder. Hvis man fx skal afholde et bryllup så betyder det helt praktisk at du kan vælge at fokusere din energi på at lave nogle sjove indslag eller lege, som der kan leges af brudeparret. Det helt samme gør sig gældende hvis det fx er en konfirmation, hvor du måske står og skal arrangere det hele som en forælder til den kommende konfirmand.

Uanset hvilken festtype I skal afholde, så vil det gøre at du i sidste ende skal stå med mindre arbejde, og det vil du ikke fortryde. Mange af læserne elsker at stå i et køkken og det er selvfølgelig helt og aldeles forståeligt, for når alt kommer til alt, så er der ikke nogen bedre følelse end at diske op med den største festmiddag og se ansigterne på ens gæster, når de savlende ser retterne (- forhåbentligt) for derefter at sætte tænderne i.

Det er en skøn følelse, men det fjerner ikke al den planlægning og ofte også al den stress og jag som desværre ofte er bagsiden og som mange glemmer i opløbet.

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums