Fyldte portobellosvampe

Fyldte portobellosvampe – Portobellosvampe er vel nok nogle af de største svampe, vi bruger i madlavningen. De er faktisk så store, at du kan fylde dem med alt muligt lækkert, komme dem i ovnen og servere dem som fyldte portobellosvampe.

Det lyder italiensk – portobello – men faktisk er portobellosvampen blot en forvokset, brun markchampignon. Og den kan anvendes på mange andre måder end hele med fyld i. Faktisk kan den anvendes stort set, som du anvender champignoner.

-->

fyldte portobellosvampe

Fyldte portobellosvampe med flødeost

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Det er svært at lade være med at tænke flødeost – eller revet ost – lige så snart talen falder på fyldte portobellosvampe. Der er ikke meget smag i portobellosvampe, men dog mere end i champignoner. Derfor bliver de også ekstra lækre, når du fylder dem med en masse delikate ingredienser, som de kan optage smag fra.

Ingredienser

  • 8 portobellosvampe
  • 200 g bacon
  • 1 stort rødløg eller 2 mindre
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g flødeost med hvidløg og urter
  • 8 spsk. rasp
  • 2 spsk. olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Rengør svampene – f.eks. med en pensel med hår. Undgå at komme vand på dem, eller skyl dem kun udvendigt. Der må helst ikke komme vand i lamellerne.
  • Fjern stokken fra svampene, og hak dem – altså stokkene, ikke svampene, de skal jo være hele.
  • Skær baconen i tern.
  • Kom baconternene på en kold, tør pande, tænd for varmen.
  • Pil imens rødløget, hak det, og kom det og svampestokkene på panden sammen med baconternene.
  • Lad det hele stege, til baconen er sprød og gylden, og løgene er klare.
  • Pil imens hvidløgsfeddene.
  • Riv eller pres hvidløgsfeddene, og bland det sammen med flødeosten – og ja, jeg ved godt, der er hvidløg i osten, men den kan sagtens bære mere.
  • Bland raspen i, og krydr med salt og peber.
  • Bland også baconblandingen i flødeosten.
  • Bland olie og baconfedt, og pensl portobellosvampene med det ud- og indvendig.
  • Læg svampene på en bageplade beklædt med bagepapir, og fyld dem med bacon-flødeost-blandingen. Pres det godt ned.
  • Sæt svampene i ovnen i ca. 25-30 minutter, til de begynder at tage farve.
  • Drys evt. med lidt klippet grønt på toppen.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

-->-->-->-->

Beates kommentar

De fyldte portobellosvampe kan serveres som forret, tapas eller som tilbehør til en hovedret, f.eks. til en engelsk bøf. Men de kan også serveres som hovedret. Så kan du servere en frisk mangosalat til eller en pastasalat med broccoli.

Serverer du svampene som forret, tapas eller tilbehør, skal du beregne 1½ portobellosvamp pr. næse. Ikke at der er nogen, der spiser ½, men nogen spiser ingen eller 1 og andre spiser 2.

Serverer du den som hovedelementet i retten, skal der som herover mindst 2 til hver. Beslutter du dig for at lave flere til hver, så husk også at øge fyldet.

Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

4 reaktioner

  1. 5 stars
    Jeg kom en blanding af forkogte røde og grønne linser i, i stedet for bacon. Det smagte fantastisk.

    1. Hej Dorthe
      Jeg må indrømme, at jeg aldrig har prøvet. Og jeg er lidt usikker på, hvordan både svampenes og flødeostens konsistens vil være efter frysning. Svampe skærer jeg normalt i skiver og blancherer, før jeg fryser dem ned. Og så bruger jeg dem kun i gryderetter, wok og lignende. Jeg har aldrig prøvet at fryse hele svampe og bage dem efterfølgende. Flødeosten kunne jeg være nervøs for gryner.
      Så hvis det skal have et skud, ville jeg nok prøve med en enkelt først. Hvis du prøver, vil jeg meget gerne høre om resultatet. 🙂
      De bedste hilsener
      Beate, HurtigMums

5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter