Hibiscus te bliver tilskrevet mange helsegivende egenskaber, her fokuserer vi dog  på hvordan man laver den mest velsmagende Hibiscus te.

De fleste opskrifter er på, hvordan man laver varm Hibiscus te, men på en varm sommerdag er varm te, måske ikke det mest forfriskende, så her en opskrift på en forfriskende iskold Hibiscus te.

Kold hibiscus te – opskrift

En ting, som mange ikke bryder sig om ved Hibiscus te, er, at den kan være meget bitter, dette kan afhjælpes ved at tilføje lidt tørret Stevia og en stilk‐citrongræs. (Sukker eller honning kan naturligvis også gøre det)

Antal liter:
1 liter

Tid i alt:
5-6 timer

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til hibiscus te

  • 1 liter vand, kogende vand.
  • 20 gram tørrede Hibiscus‐blomster

  • 1 stilk Citrongræs

  • 10 gram tørrede stevia.

Udstyr
Te-kedel, Te varmer (gerne i Alpaca-uld), og en glaskande. 

 

Sådan laver du
hibiscus te

  1. Skær citrongræs i 2 cm lange stykker, derefter. knus dem med en flad kniv, støder eller sågar en hammer fra værktøjskassen, så får du mest mulig smag ud.
  2. Put Hibiscus‐blomsterne, den tørrede Stevia, og de knuste Citrongræs stilke op i en te‐kedel, og tilføj det kogende vand.
  3. Derefter skal teen trække, gerne 5-6 timer.

    - Grunden til, at man ikke lader ingredienserne koge i et stykke tid, men i stedet for lader den trække i varmt vand, er, at man gerne vil bibeholde flest muligt af de helsebringende virkninger, som teen har.

    - Hvis man koger teen, mener nogle, at det kogende vand vil ”ødelægge” de gode stoffer, der er i Hibiscus. Hvis man i stedet lader teen trække længe, får man mest muligt med.

    - Her vil det være en god ide at bruge en tevarmer strikket af Alpaca-garn, da denne vil gøre, at vandet forbliver varm længe. En trækketid på 5-6 timer vil være optimal.

    - Grunden til, at en tevarmer, der er strikket af Alpaca-garn, vil være det optimale, er, fordi Alpaca‐uld isolerer 5-7 gange bedre, end almindeligt uld, så vandet vil forblive varmt i lang tid.

    -Når teen er kølet af hældes den over på en glaskande, og stilles i køleskabet, så den kan blive kold før servering.

Serverings forslag:

Server evt. med isklumper, en frisk stilk, Citron, græs og en skive citron.

Her er et billede af den tørrede hibiscus

x