Hurtig og god mad – det er ret nemt

Sponsoreret indhold

De fleste af os vil rigtig gerne spise sund og god hjemmelavet mad, men for mange familier slår tiden ganske enkelt ikke til. Derfor ender det i praksis alt for ofte med en omgang kødsovs og pastaskruer eller noget frysepizza eller takeaway. Det er dyrt i længden, og næringsværdien er bestemt ikke optimal. Flere og flere skifter derfor over til de såkaldte måltidskasser, hvor både råvarer og nemme opskrifter leveres lige til døren. Vi har set nærmere på fænomenet.

Flere udbydere af måltidskasser

Behovet for nem og hurtig mad er ikke til at tage fejl af, og derfor er der også de senere år kommet en del forskellige udbydere af måltidskasser. Der er ret stor forskel på, hvordan de forskellige virksomheder prioriterer. Nogle har særlig fokus på økologi, andre gør meget ud af, at retterne er børnevenlige. Søndagsavisen testede for år tilbage en række måltidskasser, og her var Retnemt.dk en klar vinder. Begrundelsen var blandt andet et stort udvalg af retter, herunder også mange børnevenlige retter, samt nem bestilling og tilberedning.

retnemt

Fra ide til virkelighed

Retnemt.dk tog sin begyndelse tilbage i 2004, hvor Klaus Toft og Bjarne Marell gik i tænkeboks omkring projektet. Det skulle tage dem 1600 timer at få udtænkt det perfekte koncept, men så var de også klar til at rulle virksomheden i gang. Kompetencerne var allerede på plads i form af tidligere erfaringer. Klaus havde en stilling som markedschef hos Danske Slagterier med mere end 20 års erfaring i bagagen med salg og udvikling af fødevarer for blandt andet Carlsberg og Arla. Bjarne gik ind i samarbejdet fra en stilling hos Zitech Computer med blandt andet en handelshøjskoleuddannelse og mere end 7 års erfaring med udvikling af e-handel i bagagen.

Virksomheden voksede lynhurtigt, og inden længere kom der også eksterne investorer på banen. Gennem hele forløbet blev kundernes tilbagemeldinger løbende taget til efterretning, og Retnemt.dk vurderer selv, at det formentlig har været en af de bærende årsager til, at måltidskasserne også i dag er populære hos forbrugerne. Tilbagemeldinger og ønsker er i øvrigt fortsat helt centrale parametre, når nye retter bliver udviklet. Også hjemmesiden i sig selv er ret velbesøgt. Find madplaner på Retnemt.dk helt gratis, eller tilmeld dig nyhedsbrevet og modtage løbende tips og tricks til madlavningen.

Dyrt eller billigt – meningerne er delte

Det giver næsten sig selv, at det har en pris at få måltidet leveret ”på et sølvfad” med både ingredienser og opskrifter gjort klar. Gennemsnitligt slipper de fleste dog med en kuvertpris i omegnen af 50 kroner, og det er trods alt ikke alarmerende, sammenlignet med takeaway eller en tur på MC Donalds. Det er også spørgsmålet, om man selv kan tilberede et måltid ret meget billigere, hvis man regner tidforbruget til indkøb med og gerne vil have et minimum af spædende ingredienser.

Hvis det går i vasken med de madplaner, så anbefaler vi faktisk, at du i stedet benytter take away fra Wolt. Det er ofte noget sundere end andre take away services.

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums