Julekalendere til voksne

Sidst opdateret: 22. marts 2024

Her får du en samling af nogle af de lækreste julekalendere til voksne. Julekalendre er ikke bare for børn. Her kommer du til at finde julekalendere til voksne som både forkæler den søde tand, tørsten og de finere smagsløg. Billederne nedenstående er taget fra en baggård på Vesterbro i København, hvor der er prøvet at sætte lidt andet og lidt sjovt fokus på julekalenderne ved at placere dem i et lidt mere råt udtryk!

Uanset om du er ude efter en julekalender til dig selv eller for at glæde en ven eller en kæreste, så kan du finde noget spændende.

Julen handler om at hygge sig og glæde andre, så her håber jeg du får rigeligt inspiration til begge dele! Her får du i hvert fald nogle rigtig gode bud på på julekalendre, pakkekalendre og adventskalendre, der både kan glæde andre og skabe en masse hygge!

De her julekalendere er kun for voksne, så børn hold fingrene væk!

Oversigt over årets julekalendere til voksne:

Almuegaardens Bolche Julekalender

voksenjulekalender fra almuegaarden med bolcher

Julekalenderen fra Almuegaarden er udformet som en stor gammel bog med blåt cover. Når du åbner bogen kommer, der ikke normale sider frem, men derimod 24 låger.

Bag hver låge gemmer der sig bolcher, og der er minimum 4 bolcher bag hver låge, så den her julekalender kan bruges som en julekalender for hele familien, men den kan også bare være til dig  selv.

Hver dag kommer ud over bolcher med en lille fin historisk anekdote om bolchernes historie.

Information om Almuegaardens bolche julekalender

Pris: 299 kroner

Fundet hos NORU her.

Se flere julekalendere fra NORU her.

 

Chili Klaus julekalender

Chili Klaus julekalender

Chili Klaus’ julekalender er endnu en gang tilbage, nu endnu flottere og med nyt spændende indhold! Uden at afsløre alt for meget kan vi fortælle, indeholder dette års julekalender de gode klassiske chilikugler, lakrids, vingummi, bolcher og som noget nyt også chili peanuts.

Der findes endda en 31. låge – en speciel overraskelse til nytårsaften!

Information om Chili Klaus julekalender

Pris: 349 kroner

Detaljer: Indeholder chilikugler med chokolade, chilislik, chilinødder og hot sauce

Fundet hos coolstuff.dk her.

Se flere julekalendere fra coolstuff.dk her!

Popcorn julekalender

Popcorn julekalender

Glem den traditionelle julekalender med traditionelt juleslik og skift ud med gourmetpopcorn! I denne popcorn-kalender gemmer der sig en pose med lækre popcorn bag hver en låge. Der er lidt til enhver smag – i alt seks forskellige smage kan der findes! Er du til salted caramel? Eller måske en lækker og sød karamel blandet med hindbær og mørk chokolade?

Denne julekalender er perfekt til den voksne, som er blevet træt af den neutrale og til dels kedelige chokolade der plejer at gemme sig bag lågerne – man kan vist roligt sige, at nedtællingen til juleaften bliver bedre end nogensinde!

Information om Popcorn Shed Jungle Bell Pop julekalender

Pris: 179 kroner

Detaljer:

Indeholder kun naturlige ingredienser, popcornene er glutenfri

Gourmetpopcorn i seks forskellige smage:

  • Salted Caramel: karamelpopcorn med havsalt og belgisk mælkechokolade
  • Butterscotch: sød karamel med hint af havsalt
  • Berry-licious: karamel og hindbær med mørk chokolade
  • Butterly Nuts: jordnøddesmør, karamel og stykker af ristede jordnødder
  • Pop ’N’ Choc: chokolade- og karamelpopcorn med belgisk mælkechokolade
  • Pecan Pie: karamelpopcorn med ristede pecannødder

Fundet hos coolstuff.dk her.

Se flere julekalendere fra coolstuff.dk her!

Wally and Whiz vingummi julekalender

Gør julemåneden hyggelig med en luksuriøs vingummi julekalender fra danske Wally and Whiz! Denne lækre julekalender indeholder 24 poser med vegansk gourmet-vingummi i anderledes og lækre smage, eksempelvis med smag af frugt, bær, kaffe og lakrids, hvilket sikrer at det er noget til enhver smag.

Ventetiden før jul bliver både hyggeligere, gladere og bedre for slikelskeren!

Information om Wally and Whiz julekalender

Pris: 359 kroner

Detaljer: Indeholder kun vegansk vingummi med naturlige farver og smagsstoffer – dvs. fri for laktose, gluten og gelatin

Fundet hos coolstuff.dk her.

Se flere julekalendere fra coolstuff.dk her!

English Tea Shop julekalender

English Tea Shop julekalender

Nyd en kop varm te hver dag op til juleaften i den kolde december måned! Te-kalenderen fra English Tea Shop er proppet med økologisk te der lader dig tælle ned til jul på den mest hyggelige måde. Lad dig krybe ind under et varmt tæppe med en varm kop te og lad julehyggen tage over!

I kalenderen gemmer der sig pyramideposer med økologisk te i gode, julede smage såsom hibiscus, granatæble og ingefær med tranebær. Du får i alt tolv forskellige smagsvarianter

Kalenderen er perfekt til den voksne te-elsker om du så vælger at forkæle en du holder af, eller forær dig selv en tidlig julegave!

Information om English Tea Shop julekalender

Pris: 149 kroner

Detaljer: Indeholder sort, rød, grøn og hvid te samt urtete og roobois

Fundet hos coolstuff.dk her.

Se flere julekalendere fra coolstuff.dk her!

Magasin som julekalender

Denne fantastiske klon af Magasin til en julekalender lavet i træ med laserskæring med 24 skuffer med chokolade indeholder 288 gram lækker chokolade. I toppen af julekalenderen er der tilsluttet lys, hvilket gør at julekalenderen bliver endnu finere i et halvmørkt lokale.

Denne julekalender er ikke bare en af dem man kan overveje at gemme. Man bør gemme den her julekalender til næste år, og så kan du entenselv finde nogle lækre chokolader at proppe i eller du kan købe en refillpakke med chokoladetrøfler, der er magen til dem, der er i nu hos Magasin (se link til refill pakke nedenfor)!

Information om Magasins julekalender til voksne:

Pris: 499 kr

Fundet hos Magasin her.

Hvis du har brug for deres refillpakke med 24 chokoladetrøfler, så kan du finde den her.

Du kan se alle Magasins julekalendere til voksne her!

Pakkekalender til de finere smagsløg

Denne pakkekalender til voksne indeholder delikatesser til hver dag helt til juleaften. Netop denne pakkekalender bærer titlen “Pakkekalender til de finere smagsløg”, og uden at skulle afsløre alle pakkernes indhold, så kan jeg afsløre at du vil blive overrasket med trøffelchips, hotte majs jalapenos, brændte kanelmandler og gourmetpopcorn. Spændende er det med små lækre kulinariske oplevelser hver dag i julen for os voksne.

Udover de lækre delikatesser så er der faktisk en anden dejlig ting, når du bestiller fra Pakkekalender.dk. Alle pakker kommer pakket ind i flot gavepapir, og der er et nummer på indpakningen, der afslørerer hvilken én, der er dagens pakke. Det gælder for alle pakkekalendere til voksne fra Pakkekalender.dk.

Hos pakkekalender.dk har de faktisk en hel række forskellige pakkekalendere til voksne såvel som til børn, man kan vælge imellem!

Information om Pakkekalender til de finere smagsløg:

Pris: 699 kr

Detaljer: Indeholder trøffelchips, brændte kanelmandler, gourmet popcorn, aioli, lakridsbites og mange flere lækre delikatesser!

Fundet hos Pakkekalender.dk her.

Du kan se alle Pakkekalender.dk’s pakkekalendere til voksne og børn her!

Delikatessehusets DIY adventskalender

Delikatessehuset har lavet en adventskalender, hvor du kan vælge mellem flere forskellige færdiglavede pakker. Men hvis du selv vil samle din adventskalender helt fra bunden, så kan du faktisk nemt gøre det også! Her kan du sammensætte delikatesser, våde varer og søde sager, så du rammer lige præcis den smag og oplevelse, som du gerne vil overraske med.

Det er faktisk ikke mange steder, at du selv kan samle en adventskalender på et sted. Jo du kan naturligvis lave en helt klassisk saml-selv julekalender, hvor du går ud og køber selv, men hvor du et sted finder de ting, som du gerne vil have med og forretningen, så samler det for dig og leverer den i en superflot og indbydende indpakning – det har jeg faktisk ikke set andre steder!

For dig der hellere vil have en færdiglavet adventskalender, så er der en mulighed for både at vælge en adventskalender for vinelskeren og en adventskalender for øl-elskeren.

Information om Delikatessehusets adventskalender:

Pris: Fra 300 kr (kassen kun 65 kr)

Indhold kan findes blandt: Julevarer, Vin, Øl, Kaffe, Chokolader og andre lækkerier og delikatesser!

Du kan se alle Delikatessehusets julekalendere og adventskalendere her!

Noru’s luksus vingummi julekalender

Først var det chokolade, der blev udviklet til delikatesser for voksne, så blev lakrids blandt andet med en række danske forgangsmænd og kvinder, der blev udviklet til delikatesser fremfor at være almindeligt slik. Nu er det vingummi, der er ved at blive udviklet til de finere smagsløg og som delikatesse.

Denne Wally and Whiz julekalender som vi fandt hos Noru.dk er netop en julekalender med vingummidelikatesser. Hvis børnene opdager, at I voksne har fået denne julekalender, så er der dog en god risiko for misundelse. Så her er svaret naturligvis at stikke børnene en fuldstændig ublu løgnehistore om at der er i whisky, chili eller andet de ikke kan lide i vingummierne, så burde børnene nemlig holde fingrene fra jeres voksenjulekalender med vingummier!

Den indeholder 264 gram vingummi, så det er en treat alle kan tillade sig, og prislejet er rigtig fint for en delikatesse julekalender! Denne julekalender kan også fås i en bourgougne-rød farve, og så er der også en kæmpevariant, der indeholder 3,3 kg vingummi. Den koster dog også ret meget.

Information om Wally and Whiz julekalender:

Pris: 299 kr

Detaljer: Vegansk, glutenfri – dvs ingen brug af gelatine.

Fundet hos Noru.dk her.

Maggies Gin Julekalender

Det første der møder en, når du åbner denne julekalender er teksten: “Nobody gets out sober”. Der er 24 låger med Gin i denne julekalender som udelukkende er til voksne. Du kan servere din Gin rent eller med Tonic. Hvis du vil have noget helt andet til, så er det også fint! Men ikke noget med at snyde og åbne flere af gangen!

Producenten Mac Y har faktisk lavet en speciel hjemmeside, hvor det dagligt i december afsløres, hvad dagens låge indeholder, og hvad der kendetegner denne type Gin. Det kan du finde linket til nedenfor i informationsboksen.

Information om Mac Y Ginjulekalender:

Pris: 599 kr

Detaljer: 24 x 2 cl gin.

Fundet hos Maggies her.

Du kan se alle Maggies pakkekalendere til voksne her!

For information om hvad der er bag hver låge så kig her! Afsløres dog først fra og med 1. december og afsløres derefter indholdet af lågerne en dag af gangen de næste 24 dage!

Noer & Kofods Wines adventskalender

Noer & Kofod Wines har i år leveret en adventskalender med spændende lækre rødvine. Hos os har vi derfor flyttet adventsdagene til om lørdagen!

1. advent starter ud med en fin portugisisk all-round vin fra 2017 med det sjove navn Galo Doro – eller Den Gale Hane som den ville hedde på dansk. Den er lavet på druerne Casteläo, Tinta Roriz og Touriga Nacional.  Alle tre druer bruges også til at lave portvine. Duften af vinen afslører dens familiaritet med portvinen, men det er en frugtig og karakterfuld smag, der møder en, når man smager rødvinen Galo Doro, der har en dyb mørkerød farve!

2. advent er vi rykket et prismæssigt niveau op med en Rosso di Montalcino også fra 2017. Montalcino er en del af Toscana, der er leverandør af så mange af verdens lækre vine. Denne vin er lavet på 100% sangiovese druer, og vinen er lagret i 10 måneder i slovenske egetræstønder. Vinen har en nærmest intens rubinrød farve med et strejf af lilla. Vinen er behagelig, og noter den gode og vedholdende eftersmag.

3. advent bliver du forkælet med en Eclat de Truffes les Vignes fra 2015. Som den franskkyndige nok allerede har gennemskuet, så er denne rigtig god med trøfler, men den her vin kan drikkes til det mindste. Det er på mange måder en klassisk rigtig god Rhõne vin, der rig på saft, velsmagende og har et snert af hvid peber.

4. advent er der skruet fuldt op for charmen og vi er prismæssigt også rykket en tand op! Valdosan “24 Meses en Barrica” fra 2015 er der kun lavet 3000 flasker af. Den er fra området Toro den er 100% lavet af druen Tinta de Toro, som de fleste nok bedre kender som druen Tempranillo, men lokalt hedder den Tinta de Toro.  Druerne er dyrket på vinstokke, der er over 60 gamle i en højde mellem 650 og 700 meter over havets overflade. Tilnavnet 24 Meses en Barrica er faktisk en beskrivelse af lagringen, der er foregået i en speciel fransk type egetræsfade i 24 måneder.  Vinen har en kirsebærrød farve og for at få mest mulig ud af vinen bør du dekantere den først – det vil sige hælde den over i en vinkaraffel og lade den ilte. Noer og Kofod anbefaler at man serverer vinen i så stort glas som muligt for at få maksimal iltning til vinen. En ægte topvin!

Bonus: Hvis du er en af de første der køber denne adventskalender, så modtager du også 2 Spiegelau rødvinsglas til en værdi af 199,-

Information om Noer & Kofods rødvinsadventskalender:

Pris: 599 kr

Detaljer: 4 forskellige rødvine.

Fundet hos Noer & Kofods Wines.

Coffee Brewer kaffejulekalender

Coffe Brewers kaffejulekalender er en noget anden kaffejulekalender end jeg nogensinde har set før. Og inden i sidder og tænker hvorfor kalder han den for Coffee Brewers kaffejulekalender? Er det ikke indlysende det er en kaffejulekalender – joee men de har altså også en te-julekalender!

Coffe Brewers kaffejulekalender er på dansk, så den også passer til de engelske lande, hvor julen fejres den 25. december om morgenen. Derfor er der 25 kaffebreve med.

Hvert kaffebrev er fra en unik kaffebrygger, som er fordelt på 12 forskellige lande!  Der er i denne her nok kaffe til 2 personer. Hver dag kommer med en sjov lille kommentar skrevet på dansk.

Nå men nu til det ret specielle. Kaffen  brygges i kaffebrevene. Det du gør er, at du hælder kogende vand ned i kaffebrevet, og lader den hvile i 5-7 minutter! Derefter hælder du kaffen op, og så har du 24+1 forskellige kaffesmage igennem hele december!

Nedenfor har vi lavet en video af hvordan du laver det, og ja vi blev nød til at snyde og tage hul på 1. december.

Videoen er i one-take og første gang vi prøver konceptet, så det er faktisk ikke sværere end det!

Information om Coffe Brewers kaffejulekalender:

Pris: 300 kr

Detaljer: 25 kaffebreved med forskellige typer kaffe fra 12 forskellige lande! Hvert kaffebrev har nok kaffe til to personer, hvis du vælger mild kaffe, men hvis du vil have den stærk så er der til en stor kop eller to meget små kopper!

Fundet hos The Brew Company her.

Du kan se flere af The Brew Companys produkter her!

Sv. Michelsens chokoladejulekalender

En af de traditionelle chokoladefabrikanter i Sv. Michelsen. De har lavet chokolade siden 1933, og i dag er alle deres produkter lavet under Fairtrade kakaoprogrammet og videre så er alle deres produkter glutenfrie!

I denne chokoladejulekalender fra Sv. Michelsen til voksne får du hver dag et stykke håndlavet chokolade eller en trøffelkugle. Det er i øvrigt en af de lidt mindre dyre julekalendere til voksne end hvad du ellers finder her i oversigten!

Information om Sv. Michelsens chokoladejulekalender:

Pris: 250 kr

Detaljer: Glutenfri, Fairtrade produkter.

Fundet hos Sv. Michelsen her.

Du kan se flere Sv. Michelsen juleprodukter her!

Sv. Michelsens Lakrids Julekalender

Vi kender nok Sv. Michelsen bedst for deres chokolader, men lakrids er også blevet en stor del af deres produkter. Sv. Michelsen har benyttet deres ekspertise for chokolade og lavet lakridser der er let overtrukket med chokolade.

Lakrids julekalenderen består af 24 stykker af enten lakrids med chokolade eller valenciamandler dyppet i chokolade og vendt i lakridspulver!

Aller produkter fra Sv. Michelsen er under Fairtrade kakaoprogrammet og videre så er alle deres produkter glutenfrie! Der er heller ikke anvendt alkohol i denne lakrids julekalender til voksne.

Information om Sv. Michelsens lakrids julekalender:

Pris: 220 kr

Detaljer: Glutenfri, Fairtrade produkter.

Fundet hos Sv. Michelsen her.

Du kan se flere Sv. Michelsen lakrids og chokoladeprodukter her!

Om julekalendere til voksne

HurtigMums.dk har lavet denne artikel om julekalendere til voksne, da vi ønsker og håber, at du kommer til at bruge denne hjemmeside til mere end at finde opskrifter til alle de lækre madretter, som du skal lave. Når det netop er julekalendere til voksne og ikke børn, der er temaet for denne artikel, så er det mest af alt fordi, at når du ellers bruger denne side, så laver du sikkert mad til dine børn og for nogle børnebørn, og nu er det tid til at forkæle dig selv og ikke kun de kære små.

HurtigMums.dk vil gerne kunne give dig noget ekstra til maden ved forskellige højtider. Så næste store tema-artikel bliver formodentligt om selvforkælelse i Påsken!

Hav en dejlig jul og husk du altid kan finde masser af juleopskrifter her på HurtigMums.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums