Vores Pokemon-kage er en chokoladekage med chokolade på og overtrukket med sukker. Se, det er søde sager.
Så du må ud at fange virtuelle Pokémon-figurer, når du har spist den, hvis du vil af med nogle af de overflødige kilo.
Opskrift på Pokemon-kage
Pokemon-kage opskrift
Ingen anmeldelser
Forb. tid: 1 time time
Tilb. tid: 1 time time
Samlet tid: 2 timer timer
Ret: Børn, Kage
(skærm slukker ikke)
Forfatter: Beate Grandahl
Det er ikke en kage, du lige smækker sammen, fordi et par venner har ringet og sagt, at de kommer forbi om et par timer. Selve kagen er nem at røre sammen, men den skal bage 1 times tid, den skal køle af, og så skal den pakkes ind i fondantovertræk.
Ingredienser
- 100 g smør
- 450 g sukker
- 450 g hvedemel
- 7 store spsk. kakaopulver – ikke kakaodrik men pulver uden tilsat sukker
- 1½ tsk. natron
- 1½ tsk. bagepulver
- 3 æg
- 4,5 dl appelsinjuice
- Lidt mere smør eller lidt stegemargarine til at smøre formen med
- 300 g smørepålæg med hasselnødder og kakao
- 75 g sort fondant
- 250 g rød fondant
- 250 g hvid fondant
Sådan gør du
- Smelt smørret.
- Bland sukker, mel, kakao, natron og bagepulver sammen, og tilsæt æg, appelsinjuice og det smeltede smør. Bland det godt sammen til en flydende dej – det kan du med fordel gøre i en røremaskine eller med en elpisker.
- Smør en springform – 20-22 cm i diameter – med smør, og hæld dejen i.
- Sæt den i ovnen ved 170° C – varmluft – og bag kagen i 45 minutter til 1 time, til der ikke hænger nogen dej ved, når du stikker et grillspyd af metal ned i midten af kagen. Husk, at du ikke må åbne ovndøren de første 20 minutter af bagetiden, da du så risikerer, at kagen falder sammen.
- Lad kagen køle helt af.
- Beslut dig til, om din kage skal være rund i toppen – som den på billedet – eller flad. Det er nemmest at arbejde med den flade. Skær toppen af kagen, hvis kagen skal være flad.
- Smør kagen med smørepålægget. På siderne og på toppen.
- Sæt kagen i køleskabet mindst et par timer, men gerne til dagen efter.
- Rul den sorte fondant ud, og skær en bred stribe – 7-8 cm – og læg hen over kagen midt på. Skær kanterne til.
- Rul den røde fondant ud, så den kan nå lidt ind over den sorte stribe og ned over kagens sider. Skær et indhak – efter et dessertvinsglas eller lignende – midt for, og læg stykket forsigtigt på kagen, og glat og træk ud. Skær kanterne til.
- Gør lige sådan med den hvide fondant, og læg det på modsatte side af kagen, således at der bliver en smal sort stribe og en sort cirkel.
- Skær to cirkler af den hvide fondant den ene lidt mindre end den anden, og den anden lidt mindre end den sorte cirkel, og læg dem på i midten af kagen.
Klar, parat, GO!
Se flere kageopskrifter her.