Sådan fungerer regressionsterapi

Sidst opdateret: 4. august 2021

I dag finder der mange former for terapi, og det betyder også, at der er nemmere at finde en terapiform, der passer godt til en selv. Det kan være, at du endnu ikke har hørt om regressionsterapi, og hvordan det fungerer. Det kan være, at det er noget for dig, men det finder du først ud af, hvis du læser noget om det. Det kan du gøre i denne artikel. Så kan du måske blive klogere på, om det er noget for dig.

Vi kan ikke ændre fortiden, men …

Det er klart, at man ikke kan ændre fortiden, da tiden er ensrettet. Der går kun fremad, men det betyder ikke nødvendigvis, at man altid er klar til det. Det kan f.eks. være, man har noget fra ens fortid, der tynger ens så meget, at det præger ens nutid og syn på fremtiden. Det er klart, at man ikke kan ændre fortiden, men det er muligt, at man kan ændre, hvordan man tænker om den, og hvordan den påvirker en i dag. Det er dét, man arbejder med i regressionsterapi.

Lad ikke fortiden holde dig tilbage

Du har måske før hørt, at man skal ”leve i nuet”. Det kan bare være lettere sagt end gjort, hvis man har oplevet noget traumatiserende, der holder én tilbage. Det er ikke ens skyld, at man ikke kan komme videre. Der er nogle, der har brug for hjælp, og det er bestemt ikke et nederlag at komme til den erkendelse. Det er derimod flot, at du er åben for at få hjælp, hvis du har brug for det. Vi ved ikke noget om, hvor længe vi skal være her, og hvad der sker efter livet. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at give sig selv de bedste vilkår for at leve et godt liv.

Tag kontrollen tilbage

Når man er forhindret i nutiden grundet noget, der er sket i fortiden, så er det let at have en følelse af afmagt. Det kan være, at der er sket noget i din baggrund, der f.eks. gør, at du ikke tror på dig selv. Miljø og arv påvirker mennesker utrolig meget, og man skal ikke undervurdere, hvor indvirkende en dårlig barndom kan have på voksenlivet. Men hvis du vælger at arbejde med det, der holder dig tilbage, så har du en mulighed for at tage kontrollen tilbage over dit liv. Det kan være, at regressionsterapi kan hjælpe dig med at komme til at punkt, hvor du er glad igen.

Få de glemte minder frem

Det er ikke unormalt, at der under regressionsterapi dukker nogle undertrykte minder frem. Hukommelsen er en sjov størrelse, og den kan godt være mere selektiv, end vi lige regner med. Det kan være, at du faktisk slet ikke er klar over, hvorfor du har det dårligt, fordi du har noget undertrykt. Hvis du har det svært, så kan du med fordel prøve at høre mere om regressionsterapi eller bestille en session, så du kan blive klogere på, om det er noget, der kan hjælpe dig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums