Der er ingen tvivl om, at rigtig mange ting handler om at være praktisk og funktionel i år 2019. Det er dog ikke altid så nemt at kombinere med, at man også rigtig gerne vil have det hyggeligt. Det er i hvert fald sådan, mange tror, det er. Men det behøver nu slet ikke være så svært at få begge dele.

For hvis du er en af dem, som gerne vil kunne stå og lave mad, mens du ser TV og hører om de seneste transfers i fodboldverdenen, og samtidig gerne lige vil kunne holde øje med din børn, der leger, så er det bare at indrette og sætte tingene op, så der er mulighed for det hele i én samlet pakke.

Køkkenet

Køkkenet er i manges øjne hjemmets absolut vigtigste rum, og det er ikke så mærkeligt. Det er her, der skal laves mad, ordnes madpakker, fyldes op, og betydningen bliver selvfølgelig ikke mindre af, at det er et køkkenalrum, man har. Køkkenet har bare så stor betydning for så mange ting fra morgen til aften, at det er afgørende, at man finder en god balance her.

For når der er pres på om morgenen, skal der være plads til både den travle teenager, den sløve dreng og de morgenfriske forældre. Det er simpelthen afgørende, at man har et køkken, hvor rummeligheden er i top. Man kan selvfølgelig styrke forudsætninger ved at lave nogle gode faciliteter i rummet.

Det gælder blandt andet rigtig godt med bordplads, så der er plads til alle om morgenen. Eller når hele familien kommer trætte hjem om eftermiddagen og gerne vil lave hver deres mad og drikke – det skal der selvfølgelig være gjort plads til. Derudover giver køkkenalrummet selvfølgelig også den mulighed, at man kan være sammen om tingene.

Man kan mødes om morgenen, før de første tager afsted, så man lige får snakket sammen og ønsket hinanden en god dag. Derudover kan man mødes sidst på dagen, hvor man vender dagens begivenheder og i det mindste lige får set hinanden.

Stuen

For mange er stuen ret hellig, fordi det er her, man kan slå sig ned, når der ikke er mere ’at se til’. Men sådan en funktion har stuen ikke rigtig, hvis man ikke får gjort den hyggelig og anvendelig for hele familien.

Når man indretter stuen, er der god idé i at gøre plads til forskellige aktiviteter. Det er ret naturligt, at man gerne vil have et tv, hvor man kan se film og serier, eller hvor man bare kan holde sig opdateret på nyhederne. Det kan dog også være en god idé, at der i stuen er plads til andre ting end at se fjernsyn.

Eksempelvis virker det rigtig godt for mange at lave en hyggekrog, hvor familien kan spille spil, drikke kaffe og generelt koble fra. Det kan også virke rigtig fint, når man får gæster på besøg, hvor man måske gerne vil kunne trække sig lidt væk fra tv-området, som ikke er så hyggeligt, når man skal være rigtigt sammen.

Print Friendly, PDF & Email