Saltmandler er en hurtig og nem snack, en velsmagende ingrediens i salater eller som topping på supper og gryderetter. Der findes flere forskellige opskrifter på saltmandler. Der er i reglen ikke så meget forskel på smagen, og det handler nok mere om, hvilken metode der falder naturligt for dig.
Hvordan laver man saltmandler?
Jeg har afprøvet nogle forskellige metoder, og jeg har fundet min favorit, men det er ikke sikkert, det er den samme som din.
/21809957681/hurtigmums/hurtigmums.dk/mobile_2
-->

Saltmandler – opskrift
Ingredienser
- 1 dl vand
- 2 spsk. groft salt
- 100 g mandler
Sådan gør du
- Bring vand og salt i kog, og kog, til saltet er opløst.
- Tag gryden af blusset, kom mandlerne i, og lad dem stå i blød i 20 minutters tid.
- Varm imens ovnen op til 150° C.
- Hæld mandlerne i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
- Fordel dem i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Smag evt. på en af dem. Trænger de til mere salt, så giv dem lidt mere salt.
Noter
/21809957681/hurtigmums/hurtigmums.dk/rectangle_2
/21809957681/hurtigmums/hurtigmums.dk/mobile_3
--> /21809957681/hurtigmums/hurtigmums.dk/mobile_4 --> /21809957681/hurtigmums/hurtigmums.dk/mobile_5 --> /21809957681/hurtigmums/hurtigmums.dk/rectangle_3 -->Sådan laver du saltmandler på panden

Saltmandler på panden – opskrift
Ingredienser
- 100 g mandler
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. fint salt
Sådan gør du
- Rist mandlerne på en pande ved forholdsvis høj varme, til de bliver mørkebrune, men uden at blive sorte.
- Skru lidt ned for varmen, og hæld vandet ved, så det bruser op om mandlerne og fordeler sig til alle mandlerne.
- Drys salt ud over mandlerne, mens pande og mandler stadig er våde.
- Ryst panden godt.
Noter
Sådan laver du saltmandler med smør

Saltede mandler med smør - opskrift
Ingredienser
- 1 dl lunt vand
- 1½ spsk. fint salt
- 100 g mandler
- 5 g smør
Sådan gør du
- Kom vand, salt og mandler i en skål, og rør rundt, til saltet er opløst.
- Lad mandlerne trække et kvarters tid. Hæld dem herefter i en sigte, og lad dem dryppe af.
- Varm imens ovnen op til 150° C.
- Bred mandlerne ud i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir, som er smurt med smør.
- Sæt pladen i ovnen, og vend mandlerne 2-3 gange, efter smørret er smeltet.
Ved alle måderne at lave saltmandler på, kan du krydre mere med f.eks. tørrede krydderurter, chilipulver eller paprika, mens mandlerne er varme.
Kunne du li' denne opskrift, så se også vores opskrift på brændte mandler