Saltmandler er en hurtig og nem snack, en velsmagende ingrediens i salater eller som topping på supper og gryderetter. Der findes flere forskellige opskrifter på saltmandler. Der er i reglen ikke så meget forskel på smagen, og det handler nok mere om, hvilken metode der falder naturligt for dig.

Jeg har afprøvet nogle forskellige metoder, og jeg har fundet min favorit, men det er ikke sikkert, det er den samme som din.

 

Saltmandler – opskrift

Min favorit – Denne måde at lave saltede mandler på er min favorit, fordi den er idiotsikker. Den tager lidt længere tid end at lave dem på panden, men du er garanteret, at de ikke bliver for mørke og dermed bitre.

Antal personer:
2-3

Tid i alt:
45M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til saltmandler

  • 1 dl vand
  • 2 spsk. groft salt
  • 100 g mandler

Sådan laver du saltmandler

  1. Bring vand og salt i kog, og kog, til saltet er opløst.
  2. Tag gryden af blusset, kom mandlerne i, og lad dem stå i blød i 20 minutters tid.
  3. Varm imens ovnen op til 150° C.
  4. Hæld mandlerne i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
  5. Fordel dem i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Smag evt. på en af dem. Trænger de til mere salt, så giv dem lidt mere salt.

Sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter, og lad dem herefter køle af, inden de serveres lune eller kolde.

Du kan også lave saaltmandler på panden. Den opskrift får du her:

Saltmandler på panden – opskrift

De er noget hurtigere at tilberede på en stegepande. Men her er der risiko for, at du får givet dem for meget varme, så de bliver sorte, og det går helt klart ud over smagen.

Antal personer:
2-3

Tid i alt:
15M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til saltmandler

  • 100 g mandler
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. fint salt

Sådan laver du saltmandler

  1. Rist mandlerne på en pande ved forholdsvis høj varme, til de bliver mørkebrune, men uden at blive sorte.
  2. Skru lidt ned for varmen, og hæld vandet ved, så det bruser op om mandlerne og fordeler sig til alle mandlerne.
  3. Drys salt ud over mandlerne, mens pande og mandler stadig er våde.
  4. Ryst panden godt.

Hæld mandlerne over i en sigte, når de er dampet helt tørre, og ryst overskydende salt af.

Saltmandler med smør – mest for smagens skyld. Opskriften får du her:

Saltede mandler med smør – opskrift

Nu synes jeg jo, at der er rigeligt fedt i mandler – godt nok mest af det sunde – så hvorfor pokker tilføre mere fedt? Ja, det er i hvert fald ikke for sundhedens skyld, nok snarere for smagens – og de smager godt.

Antal personer:
2-3

Tid i alt:
45M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til saltmandler

  • 1 dl lunt vand
  • 1½ spsk. fint salt
  • 100 g mandler
  • 5 g smør

Sådan laver du saltmandler

  1. Kom vand, salt og mandler i en skål, og rør rundt, til saltet er opløst.
  2. Lad mandlerne trække et kvarters tid. Hæld dem herefter i en sigte, og lad dem dryppe af.
  3. Varm imens ovnen op til 150° C.
  4. Bred mandlerne ud i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir, som er smurt med smør.
  5. Sæt pladen i ovnen, og vend mandlerne 2-3 gange, efter smørret er smeltet.

 

Ved alle måderne at lave saltmandler på, kan du krydre mere med f.eks. tørrede krydderurter, chilipulver eller paprika, mens mandlerne er varme.

Kunne du li’ denne opskrift, så se også vores opskrift på brændte mandler

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Saltmandler
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

x