Syltede løg

Små syltede løg til oksestegen, i gryderetten eller salaten eller til den stegte sild, giver bare lige det dér sidste pift til retten. Og så er det ikke engang særligt svært at lave, og de kan holde sig længe. Det sværeste er at pille alle de små løg. Men det er der råd for. Se med herunder.

Udover at løgene skal pilles, kan det faktisk også være svært at finde ferske perleløg. Kniber det, kan du bruge de frosne. Så slipper du også for at pille skallen af.

Du kan også sylte små skalotteløg, men de er ikke så pænt runde, som perleløgene.

Få evt. lidt ekstra lækker inspiration med, af vores gode venner fra Gastrofun

Syltede løg

Syltede løg – opskrift

Lægger du de ferske perleløg i lunkent vand i en 10-15 minutter, før du piller dem, er de meget nemmere og dermed hurtigere at pille. Jo hurtigere du kan pille løgene, jo mindre skal du græde.
Ingen anmeldelser
Ret: Tilbehør
Samlet tid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer
Kalorier: 716kcal
Forfatter: Sune Hansen

Ingredienser

  • 1 kg perleløg
  • 4-8 fed hvidløg – afhængig af størrelse
  • 1 rød chilipeber
  • 10 kviste timian
  • 8 dl æblecider
  • 6 dl lagereddike
  • 5 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 10 hvide peberkorn
  • ½ tsk. salt
  • Atamon

Sådan gør du

  • Pil perleløgene.
  • Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
  • Skyl chilipeberen, og rul den mellem håndfladerne, så frøene løsner sig.
  • Skær stilken af, og hæld kernerne ud – slå evt. lidt på siderne af chilien, så alle frø kommer med ud.
  • Skær chilipeberen i tynde strimler.
  • Skyl timianen.
  • Bland perle- og hvidløg med chili og timian.
  • Hæld cider og eddike i en gryde, og tilsæt sukker, kanelstang, stjerneanis, peberkorn og salt, og giv det et hurtigt opkog.
  • Skold et eller flere glas, og skyl dem med lidt Atamon.
  • Kom løgblandingen i glas, og hæld den varme lage over.
  • Luk glasset, og sæt det på køl.
  • Lad de syltede perleløg trække en uges tid, før de spises.

Noter

Som tidligere nævnt kan samme opskrift bruges til skalotteløg.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 716kcal | Kulhydrat: 174g | Protein: 4g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 0.2g | Flerumættet fedtsyre: 0.2g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.1g | Natrium: 72mg | Kalium: 662mg | Fiber: 6g | Sukker: 156g | Vitamin C: 63mg | Calcium: 109mg | Jern: 2mg

Glaserede perleløg

Perleløg kan glaseres – eller sukkerbrunes – nøjagtigt som brunede kartofler.

Du kan glasere de rå løg, eller du kan glasere de syltede løg. De syltede løg bliver lidt blødere og mere milde i smagen, end hvis du bruner løgene rå.

Til 500 g perleløg smelter du 2 spsk. sukker på en pande ved middel varme. Når sukkeret er flydende, tilsætter du 20 g smør, skruer lidt ned for varmen, og lader smørret smelte.

Hvis du bruger rå løg, så skyl dem i koldt vand efter pilning, lige inden du smider dem i panden. De syltede løg tager du direkte fra glasset og kommer på panden – uden lage, men stadig fugtige. Fugtigheden fra vand eller lage, gør at sukkermassen hænger bedre fast, men pas på, for det sprøjter.

Lad løgene brune i 10 minutters tid. Ryst panden af og til, eller vend med en palet.

Hvis du også er interesseret i opskriften på hjemmelavede syltede rødløg, så se opskriften her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE