Små syltede løg til oksestegen, i gryderetten eller salaten eller til den stegte sild, giver bare lige det dér sidste pift til retten. Og så er det ikke engang særligt svært at lave, og de kan holde sig længe. Det sværeste er at pille alle de små løg. Men det er der råd for. Se med herunder.

Udover at løgene skal pilles, kan det faktisk også være svært at finde ferske perleløg. Kniber det, kan du bruge de frosne. Så slipper du også for at pille skallen af. 

Du kan også sylte små skalotteløg, men de er ikke så pænt runde, som perleløgene.

Syltede løg – opskrift

Lægger du de ferske perleløg i lunkent vand i en 10-15 minutter, før du piller dem, er de meget nemmere og dermed hurtigere at pille. Jo hurtigere du kan pille løgene, jo mindre skal du græde.

Antal personer:
4

Tid i alt:
25M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til syltede løg

  • 1 kg perleløg
  • 4-8 fed hvidløg – afhængig af størrelse
  • 1 rød chilipeber
  • 10 kviste timian
  • 8 dl æblecider
  • 6 dl lagereddike
  • 5 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 10 hvide peberkorn
  • ½ tsk. salt
  • Atamon

Sådan laver du syltede løg

  1. Pil perleløgene.
  2. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
  3. Skyl chilipeberen, og rul den mellem håndfladerne, så frøene løsner sig.
  4. Skær stilken af, og hæld kernerne ud – slå evt. lidt på siderne af chilien, så alle frø kommer med ud.
  5. Skær chilipeberen i tynde strimler.
  6. Skyl timianen.
  7. Bland perle- og hvidløg med chili og timian.
  8. Hæld cider og eddike i en gryde, og tilsæt sukker, kanelstang, stjerneanis, peberkorn og salt, og giv det et hurtigt opkog.
  9. Skold et eller flere glas, og skyl dem med lidt Atamon.
  10. Kom løgblandingen i glas, og hæld den varme lage over.
  11. Luk glasset, og sæt det på køl.
  12. Lad de syltede perleløg trække en uges tid, før de spises.

Som tidligere nævnt kan samme opskrift bruges til skalotteløg.

Glaserede perleløg

Perleløg kan glaseres – eller sukkerbrunes – nøjagtigt som brunede kartofler.

Du kan glasere de rå løg, eller du kan glasere de syltede løg. De syltede løg bliver lidt blødere og mere milde i smagen, end hvis du bruner løgene rå.

Til 500 g perleløg smelter du 2 spsk. sukker på en pande ved middel varme. Når sukkeret er flydende, tilsætter du 20 g smør, skruer lidt ned for varmen, og lader smørret smelte.

Hvis du bruger rå løg, så skyl dem i koldt vand efter pilning, lige inden du smider dem i panden. De syltede løg tager du direkte fra glasset og kommer på panden – uden lage, men stadig fugtige. Fugtigheden fra vand eller lage, gør at sukkermassen hænger bedre fast, men pas på, for det sprøjter.

Lad løgene brune i 10 minutters tid. Ryst panden af og til, eller vend med en palet.

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Syltede løg
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug