Tre råd: Sådan kan du spise sundere

Det kan for mange være en svær bedrift at finde ud af, hvordan og hvorledes man skal spise sundere, fordi det virker til, at der er så mange svar og løsninger på problemet.

Det kan være uoverskueligt at komme til at spise sundere med talrige kostplaner og uendelige råd fra forskellige kosteksperter. Det betyder dog ikke, at du overhovedet ikke skal lytte til dem, du skal blot forholde dig kritisk til at spise sundere. Heldigvis er der her tre gode råd til dig, og dem kan du ikke gå galt med.

Få styr på køleskabet

Det kan være en virkelig god idé at få styr på køleskabet, så du ved, præcis hvad der er derinde og hvor meget. På den måde har du også styr på, at du ikke kommer til at handle ind for meget i første omgang, og det vil betyde, at du dermed også har mindre at spise, og at du kan vælge sundere og bedre alternativer, fordi du sparer pengene og energien på at købe ekstra mad.

Du kan dermed få virkelig meget ud af at rydde ud i køleskabet, og det kan højt anbefales at gøre det, så du kan inddele køleskabet efter kategori eller noget andet lignende.

Hvis du mangler et godt køleskab, kan du med fordel tjekke det ud her.

Lav vaner til dig selv

Det kan være en god idé at gøre det til en vane for dig selv at spise sundere. Du kan med stor fordel gøre det til algoritmer for dig selv, så du for eksempel kun spiser usundt, hvis der er en god begivenhed til det, eller hvis du er sammen med venner eller er social på andre måder.

Du kan hurtigt indstille din krop på at spise sundere og komme ud af de gamle vaner, hvis du bare fortæller den, hvordan dine vaner skal være.

Det kan også være en god idé at lave vaner for din søvn, tørst og andre basale behov, så du ikke føler dig påvirket af dem nogensinde. Du kan også med fordel gøre det til en konkurrence for dig selv med et mål om at spise på en bestemt måde.

Efter et stykke tid kommer du til at have det rigtig godt med at spise sundt, og du skal derfor heller ikke tænke på det som totalt slavearbejde eller noget andet lignende. Prøv at hygge dig med det, og det vil automatisk blive meget lettere for dig at spise sundere.

Gør det socialt

Uanset om du har lyst til at grille skumfiduser eller vil have gang i noget raclette, kan du med fordel invitere venner og familie forbi, når du gør det.

Du må gerne lave undtagelser for dig selv, hvor det endda også ville gavne dig – det betyder altså, at du gerne må sløse en lille smule med sundheden, hvis du er sund på andre måder end med kosten. Det kunne for eksempel være, hvis du er sammen med andre og sørger for at socialisere dig, hvilket er en meget bestandig del af alle menneskers liv.

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums