Madlavning er en daglig pligt, som man ikke kan slippe for – selvom mange ville ønske, at de kunne. Nogle er dog rigtig glade for at lave mad, og de ser det som en hobby i sig selv. Det er desværre bare langt fra alle, der har det sådan. I dag er der heldigvis kommet så mange muligheder for, at man kan slippe for at bruge alt for meget tid på madlavningen. I denne artikel vil der netop også blive givet ideer til, hvordan man undgår, at madlavningen bliver en alt for sur pligt, og hvordan man bedst muligt får den inkorporeret i hverdagen.

Slip for lange køer

I dag er der som sagt massevis af muligheder for at undgå at komme til at bruge for meget tid på madlavning. Der er rig mulighed for at bestille take-away, man kan også bestille måltidskasser, der indeholder opskrifter og ingredienser, eller man kan vælge at bestille sine varer online.

Der er mange fordele ved at bestille varer online. For det første slipper man for at skulle bevæge sig ud af huset. Man sparer altså en del tid ved at kunne gøre det foran computeren. Hvis man ikke har en computer ved hånden, kan man også gøre det over sin tablet eller mobiltelefon. Man kan altså få ordnet indkøbene i toget eller på gåturen på vej hjem fra arbejde. For det andet slipper man for lange køer – som går de fleste på. For det tredje bestemmer man stadig selv, hvad der bliver leveret hjem til en, modsat måltidkasserne. På www.nemlig.dk er der et stort udvalg af varer, så man nemt kan finde lige det, der skal bruges til aftensmaden, og så leverer de selvfølgelig ud.

Brug tiden, når du venter på, at maden er færdig

Selvom man har sparet tid på indkøbene, kan det dog stadig virke tidskrævende og irriterende, at man skal til at stå og kokkerere aftensmad. Her gælder det så om at finde en løsning, der gør, at madlavningen ikke kommer til at virke alt for træls.

nemlig

Mange gange, når man laver mad, ender det med, at man meget af tiden bare står og venter på, at den bliver færdig. Hvis man gør dette, kan det virkelig føles som om, at madlavning tager oceaner af tid. I stedet skal man sørge for at udnytte ventetiden. Det kan være, at der er en opvask, der skal klares, noget arbejde der skal laves, eller det kan være, at man bare trænger til at slappe af efter en lang arbejdsdag.

Rigtig mange bliver træt af madlavningen, fordi den skal klares kort tid efter, at man kommer fra arbejde eller lignende. Derfor er det en rigtig god ide at slappe af i ventetiden. Dette kan gøres med en god bog, da det kan være med til at lede ens tanker lidt væk fra den almindelige hverdag – og den lasagne der står i ovnen. Lån f.eks. en bog af Jan Guillou i fysisk form eller på din tablet, og fordyb dig i det fiktive univers, imens du venter. Læs mere om Jan Guillou her.

Print Friendly, PDF & Email