Undgå spiseforstyrrelser: Derfor er det vigtigt at give traumebehandling et forsøg

spiseforstyrrelse

Har du været udsat for en meget alvorlig hændelse i dit liv, der har sat sig som et traume? Er du i tvivl om, hvad du kan gøre for at komme videre, så du på denne måde kan forebygge, at traumet udvikler sig til PTSD? Så er det værd at give traumebehandling et forsøg! Her kan du nemlig starte til psykolog og herigennem få nogle gode og nødvendige redskaber, så du kan begynde helingsprocessen og bearbejde traumet. Det kan være, at du har været udsat for en trafikuheld, at du på tragisk vis har mistet en nær ven eller et familiemedlem eller at du på anden måde har været udsat for en alvorlig hændelse.

Læs med i denne artikel, hvis du tænker, at du ville have godt af at høre mere om, hvorfor det netop er vigtigt at give traumebehandling et forsøg.

Psykisk heling af et traume kræver tid og tålmodighed

Når man har været udsat for en meget alvorlig begivenhed i ens liv, er der risiko for, at begivenheden sætter sig som et traume. Der er mange forskellige hændelser, der kan opleves som værende så alvorlige, at det unægtelig ville traumatisere en person. Men heldigvis er det med traumebehandling muligt at forsøge at behandle traumet. Det er nemlig med professionel hjælp muligt at få redskaber til at kunne bearbejde traumet på anden vis, end man selv ville kunne finde frem til. Er man udsat for en meget alvorlig begivenhed, er det ofte forbundet med en stor sorg eller meget angst, og der er derfor ikke noget at sige til, at det kan være svært at komme videre blot med egen hjælp. Ofte er det nødvendigt at række ud efter pårørende og ikke mindst at søge professionel hjælp, der kan vejlede og rådgive i forhold til mulige strategier ud af krisen.

Med traumebehandling kan du få de nødvendige redskaber til at komme videre

Når man skal bearbejde traume, kan det nemlig være svært blot at gøre det med egen hjælp. Det er ofte nødvendigt at få professionelle øjne på dét, man har oplevet, eftersom der ofte er en del fællestræk i forhold til, hvad folk oplever som traumatiserende hændelser. På denne måde er der også en del redskaber, som du kan få del af, hvis du vælger at starte i traumebehandling. Det handler først og fremmest om at få bearbejdet alt dét, der er hændt dig, så du på denne måde bedre kan slutte fred med, hvordan tingene har udspillet sig for dig. Er for eksempel tale om en nær person, som du på tragisk vis har mistet, handler det i høj grad om at få bearbejdet hændelsen, så du kan komme videre med dit liv.

Start til psykolog med et åbent sind

Når man starter til en ny psykolog, er det vigtigt, at man forsøger at påbegynde traumebehandlingen med et åbent sind. På denne måde kan du være mere sikker på at få godt udbytte af traumebehandlingen, så du hurtigere kan få bearbejdet den alvorlige hændelse, du har været ude for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs mere

Seneste opskrifter

Cookie indstillinger
x