Chokolademuffins med appelsinskal

Reklame

I denne artikel kan du læse, hvordan du bager verdens bedste chokolademuffins med et tvist af appelsin, der giver en frisk og afrundende smag i kombination med chokoladens dybde. Derudover giver vi også lidt informationer om de sundhedsmæssige egenskaber fra netop chokolade og appelsin.

chokolademuffins med appelsinskal

Ingredienser:

 • 300 gram sukker
 • 3 æg
 • 250 gram grofthakket mørk chokolade i god kvalitet
 • 150 gram økologisk smør
 • 150 gram økologisk hvedemel
 • 30 gram kakaopulver
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • 3 dl. mælk
 • 1 knivspids salt
 • Revet økologisk appelsinskal fra ½ appelsin

Fremgangsmåde:

 1. Bland de tørre elementer i en skål, herunder sukker, hvedemel, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt. Smelt derefter smørret i en gryde i et langsomt tempo (pas på at det ikke brænder på). Mens smørret smeltes, piskes æg og sukker sammen til massen bliver luftig.
 2. På skift sies de tørre elementer nu i æggesnapsen sammen med smør og mælk. Bliv ved indtil massen er blevet ensartet. Slutteligt vendes det grofthakkede chokolade i blandingen sammen med revet appelsinskal fra ½ økologisk appelsin. Din dej til verdens bedste chokolademuffins er nu klar til at blive bagt.
 3. Fordel dejen i 12 muffin-forme og bag dem i en varmluftsovn i 15 minutter ved 180 grader. Husk at lade dem afkøle efterfølgende i 15-20 minutter. Mens du venter på bagning og afkøling, kan du glæde dig over følgende sundhedsmæssige egenskaber fra chokolade og appelsin.

Chokolade

Chokolade kan som udgangspunkt sidestilles med slik, men ser vi nærmere på mørk chokolade (kakaoindhold på mere 70%) begynder de helbredsmæssige egenskaber at opveje sukkerindholdet. De sundhedsfremmende egenskaber kommer fra kakao og opstår i forbindelse med indholdet af flavanoler, der falder ind under kategorien antioxidanter. Forskning viser at disse både kan gøre dig klogere, gladere, slankere og vigtigst af alt hjælpe en person til at slappe af. Stress er efterhånden blevet en folkesygdom og opstår som følge af mentale overbelastninger i længere perioder af gangen. Dette kunne eksempelvis være som følge af personlige problemer med familien, stor ophobning af dyr gæld, generelle økonomiske vanskeligheder osv. Et solidt råd, som bør gives til alle med økonomiske vanskeligheder, er at sammenligne sine lån for først og fremmest at se om de kan fås billigere ved en omlægning. Læs mere for at besøge en lånesammenligningsside.

Appelsin

Appelsin er først og fremmest meget sund på grund af sit store indhold af vitaminer, herunder særligt c-vitamin. C-vitamin er direkte medvirkende til at styrke immunforsvaret, så du har sværere ved at blive ramt af sygdom. Derudover har appelsin også et stort indhold af kalium og magnesium, der har en positiv indflydelse på forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme. Dvs. at du rolig kan spise chokolademuffins med appelsin og spise dem med god samvittighed – på trods af sukkerindholdet har de også positiv indflydelse på din sundhed.

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums