Irish Coffee – en lun kaffedrink med irsk whisky

Sidst opdateret: 9. januar 2023
Gå til opskrift Udskriv
Madskribent Laust Kehlet

Der er ikke noget bedre på en kold vinterdag end en god kop Irish Coffee, hvor du hælder den varme kaffe  gennem koldt flødeskum og tilføjer whisky og sød, brun farin. 

Irish Coffee

Irish Coffee opskrift

Antal: 1 person(er)
Kalorier: 18kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • 10 cl Stærk kaffe gerne stempelkaffe
  • 4 cl Whisky – gerne Tullamore DEW
  • 2 spsk. Brun farin
  • Letpisket flødeskum til toppen

Sådan gør du

  • Varm et irish coffee glas op ved at hælde varmt vand i det. Det varme vand skal hældes ud igen.
  • Hæld whiskyen i glasset.
  • Hæld sukkeret i og rør rundt til det er opløst.
  • Hæld derefter kaffe i, så glasset er næsten fyldt.
  • Tilføj flødeskum på toppen og drys evt. med lidt mere brun farin.

Nutrition

Kalorier: 18kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 0.01g | Natrium: 1mg | Kalium: 8mg | Sukker: 2g | Calcium: 2mg | Jern: 0.01mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Tips til din Irish Coffee

Brug ægte flødeskum og ikke den på dåse. Det smager simpelthen bare meget bedre, og på den måde kan du også selv bestemme, hvilken tekstur du kan lide på din flødeskum. Vi anbefaler, at den er letpisket, for det smager bedst i vores optik. 

Du kan altid hælde mere eller mindre whisky i, hvis du ønsker en kraftigere alkoholsmag. Du kan også tilføje mere eller mindre sukker, alt efter hvor sød, du kan lide din Irish Coffee. Det er dog vigtigt, at kaffen er stærk og gerne stempelkaffe, da du så også selv kan vælge, hvilke bønner du vil have i din cocktail

Hvilken alkohol skal du bruge i din Irish Coffee? 

Det skal jo selvfølgelig være whisky, men hvis det skal være helt rigtigt, så skal det være en irsk whisky, og traditionelt bruger man Tullamore D.E.W, som indeholder forskellige irske whiskyer, der tilsammen giver drinken den perfekte kompleksitet og balance. Men har du en favoritwhisky, som du foretrækker, så brug endelig den i stedet. 

Irish Coffees historie 

Irish Coffee har, som navnet antyder, sin oprindelse i Irland. Faktisk stammer drikken fra Shannon Lufthavn i Irland, som i 30’erne og 40’erne havde mange rejsende til og fra Amerika. Drinken opstod efter sigende, da en vandflyver landede i Shannon efter en 18-timers flyvetur fra New York. Passagererne var både trætte og kolde, da de landede fra en flyvetur i dårligt vejr, hvor de måtte sejles ind til terminalen i åbne joller.

I en lille restaurant i lufthavnen stod kokken Joe Sheridan og tog imod de rejsende med varme drikke. Selvom irerne foretrak te, vidste Joe Sheridan, at amerikanerne helst ville have kaffe. Sheridan hældte Whiskey i kaffen for at give lidt ekstra varme,  og én amerikaner var særlig glad for ideen, nemlig Stanton Delaplane. Ti år senere forsøgte han at genskabe drinken, men uden succes – han rejste derfor tilbage til Irland, hvor han fandt ud af, at hemmeligheden bag drinken var irsk whiskey. Han vendte tilbage til USA – og siden er Irish Coffee blevet en stor succes.

Prøv med Irish Cream likører som Baileys

Du kan altid eksperimentere lidt med din Irish Coffee og putte forskellige Irish Cream likører i. Den mest kendte Irish Cream likør er Baileys, men der findes mange forskellige likører på markedet. Erstat halvdelen af whiskyen med Baileys, som giver cocktailen en mere rund og blød smag. 

Drinks som Irish Coffee

Er du vild med kaffe drinks, men kunne måske godt tænke dig en kold version? Så skal du prøve vores opskrift på Espresso Martini. Espresso Martini er en cremet kaffedrink, som passer perfekt til desserten og kvikker dig lidt op til at komme i den rette feststemning. Den har en dejlig sød smag fra kaffelikøren Kahlúa og den let bitre smag fra kraftig kaffe.


Cocktail Company cocktailpakke på Irish Coffee: https://cocktailcompany.dk/product/irish-coffee-cocktailpakke/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Temaartikler fra HurtigMums