Mad du bør opleve på din rejse

Nogle gange har man brug for en pause i hverdagen, og til tider bliver man simpelthen bare træt af det danske vejr. Netop derfor er der rigtig mange danskere, der vælger at tage på ferie, og søger mod varmere himmelstrøg eller blot mod en feriebolig beliggende i Danmarks skønne natur.

Uanset hvor du rejser hen, bør du opleve madkulturen og de traditionelle retter, der bliver tilbudt. Her er samlet nogle få eksempler på, hvilke retter, der er værd at opleve på din næste rejse.

I syden

Annonce

Hvis din rejse går sydpå, bør du nyde mere end blot solens stråler og vandets varme temperatur. Syden byder på en masse lækre retter, og flere af dem har du sikkert allerede hørt om eller smagt på tidligere.

tzatzikiGræsk salat, tzatziki og spanakopita er alle traditionelle retter i det græske køkken, og du er da heller ikke i tvivl om kvaliteten, når du først har smagt et sådant måltid i de oprindelige omgivelser. Grækenland har meget at byde på, men deres mad er i sig selv helt klart en rejse værd.

Hvis du ikke før har besøgt Grækenland følg linket her og find en helt fantastisk ferie til en af de græske øer. Med en afbudsrejse kan du komme hurtigt og billigt afsted, men stadig få alle de gode madoplevelser og den skønne stemning som Grækenland tilbyder.

På den lange rejse

Går din rejse længere øst på mod asien, vil du næppe komme udenom sushi. Sushi bliver solgt i både madboder og på restauranter, og med deres mange års erfaring i netop at skabe denne ret, vil du opleve høj kvalitet og fantastisk smag.

Sushi er blevet særdeles populært i Danmark, og med den stigende popularitet, er der dog også mulighed for at finde flere gode restauranter i Danmark. Du kan blandt andet se et stort udvalg af sushi her, hvor du har mulighed for take away.

Fra sommerhuset

Heldigvis behøver du hverken at rejse langt væk eller gå på kompromis med kvalitet og pris for at opleve god og velsmagende mad. I Danmark har vi nemlig vores eget svar på kvalitets retter, som du bør smage.

stegt flæsk

Stegt flæsk med persillesovs har vi kåret som vores nationalret, og vi har dermed vurderet denne ret som værende det mest danske måltid vi kan tilbyde, og nok også et af de måltider som danskerne nyder mest. Smørrebrød og rød grød med fløde er dog også nogle retter som begge repræsenterer Danmark, og er helt klart værd at smage, enten i din hverdag, eller når du nyder din sommerferie i et sommerhus ved en af Danmarks skønne kyster.

Næste gang du tager på en kort eller en lang rejse, så husk på at hvert land tilbyder forskelligt mad, som du bør opleve. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here