Spis som en stenaldermand og tab dig

Sponsoreret indhold

Vores kroppe har stort set ikke ændret sig siden stenalderen. Hvis du gerne vil tabe dig, giver det derfor rigtig god mening for dig, at du lægger din kost om, så du kun spiser de fødevarer, der var tilgængelige i stenalderen.

Der er mange forskellige måder at gribe det at tabe sig an på. Når du gerne vil smide nogle kilo, handler det derfor først og fremmest om, at du finder en metode, der passer til dig. Det er den bedste måde at sikre, at du kommer til at overholde din kur.

Der dukker hele tiden nye kure op, og venner og veninder, der har haft held med de kure, vil sikkert prøve at få dig til at starte på dem. Men hvis det ikke lyder som noget, som du kan overholde fra start af, er det bedst, at du holder dig fra dem.

En af de former for kure, som der er mange, der har stor succes med, er at spise stenalderkost. Der tager du udgangspunkt i de råvarer, der var tilgængelige, da vi levede som stenaldermennesker for længe siden. Vores kroppe har ikke ændret sig meget siden stenalderen, derfor giver det rigtig god mening at spise på den måde. Hvis du kan se logikken i det, er det derfor en oplagt form for kur for dig.

stenalderkost

Det må du spise på stenalderkost

Når du beslutter dig for at spise stenalderkost, betyder det i mange tilfælde, at du er nødt til at lægge din livsstil helt om. Stenaldermennesker spiste kun det, som de kunne finde i naturen, og som de selv kunne fange. Det vil sige, at de spiste frugt, grøntsager, fisk og kød. Det skal du derfor også til at gøre.

Når du køber kød og fisk, er det vigtigt, at det er noget, der kommer fra dyr og fisk, der har levet et frit og naturligt liv. Det vil sige, at dyrene har gået på græs og spist græs, og at fiskene har levet i det fri. Det var de dyr og fisk, som stenaldermenneskene havde adgang til.

kød og fisk

Derudover må du spise alle former for frugter og grøntsager, der vokser vildt. For al din mad gælder, at den skal være dyrket på den mest naturlige måde. Derfor skal du selvfølgelig spise økologiske frugter og grøntsager, hvor der ikke er brugt sprøjtegifte.

Det må du ikke spise, når du spiser stenalderkost

Når du lægger din livsstil om, er der selvfølgelig også nogle fødevarer, som du ikke må spise. Når du spiser stenalderkost, betyder det først og fremmest, at du skal til at undgå alle kornprodukter. Det er derfor slut med at spise pasta, rugbrød, havregryn og alle de andre produkter, der indeholder korn.

kornprodukter

En anden stor omvæltning for nogle er, at de ikke længere må spise mælkeprodukter. I stenalderen var mælk noget, som børnene fik fra deres mor. Når de blev store, fik de ikke længere modermælk, og det bør du derfor også helt holde dig fra som voksen.

Der er delte meninger om, om du må spise kartofler og ris. Begge dele vokser vildt uden at blive dyrket, men da de indeholder meget stivelse, er det bedst, at du undgår dem, hvis du her mulighed for det.

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums