Fem lækre opskrifter til filmaften

Sponsoreret indhold

Der bliver masseproduceret film og serier i tiden, og vi labber dem i os. Selvfølgelig gør vi det – det er hyggeligt som bare pokker, og specielt hvis der stables en filmaften med vennerne på benene. Måske har du endda planlagt eller overveje at planlægge en sådan hyggeaften i den nærmeste fremtid, og er det tilfældet, skal du naturligvis have styr på det hele. Find den rette film, find nogle gode puder, madrasser, stole osv. frem – det siger sig selv. Men hvad med maden? Du skal have styr på hovedretten, men med film kommer også et hav af snacks, som skal forkæle jeres ganer under hele aftenen. Dog er det lettere sagt end gjort, og derfor hjælper vi dig her på vej med nogle gode tips til maden, så din aften som minimum bliver et hit på denne front.

Snasket burger med pommes frites

Til dit filmmaraton kommer vennerne ikke for at imponere hinanden. I kender allerede de bedste og værste sider af hinanden, så pak det fine mad væk – det skal være snasket. En god burger og et hav af pommes frites går lige i hjertet på alle, og det er den perfekte opstart til jeres filmaften. Det er helt op til dig, om I skal nyde aftensmaden, uden filmen kører, så I også kan nå at snakke lidt om vind og vejr, eller om I bare skal gumle løs til den første film. Omkring burgeren skal det også vurderes, om det skal bestilles udefra, eller om det skal være en hjemmelavet en af slagsen med enorme bøffer.

Mexicanske tortillas

Mængderne betyder meget til en filmaften, og tortillas er ligeledes en verdensklasse ide. Her kan du lave en blanding, så der er noget pulled pork/chicken samt det sædvanlige hakket oksekød. Og køb nu de store pandekager, så der kan fyldes godt med kød i. Tortillas er typisk en spicy omgang, som nok skal sparke filmaftenen i gang med manér.

Pizza udefra eller hjemmelavet?

Som med de to ovenstående kommer her endnu et snasket bud. I kan bestille udefra, men det kan også være, at der skal være uanede mængder – til billigere penge. Er det tilfældet, kan I gå med en hjemmelavet. Her kan laves den ultimative meatlover, den veganske eller hvad der nu passer til selskabet.

En overflod af snacks

Popcorn er et must, men det samme gælder for chips, chokolade, vingummier, cookies og alt andet. Det skal være så meget, at alle helst skal få sidestik ved at bevæge sig ud til toilettet eller bare rundt i din lejlighed. Snacks er måske endda vigtigere end selve hovedretten – så køb nok, og når du har gjort det, køber du lige lidt ekstra.

Drikkevarer i lange baner

Til de saltede snacks kræver ganen væske – meget væske. Så køb igen hellere for meget end for lidt. Du kender nok allerede dine kammerater godt, men køb lidt blandet. Fanta, cola, faxe, ice tea, dansk vand mm.

Lækker mad og drikke er nærmest vigtigere ingredienser end selv filmen, så følg ovenstående råd og bliv klar til en aften i særklasse.

Denne tekst blev sidst opdateret den 2. maj 2020 12:36

Pernille