Nemme kyllingeretter

Fjerkræ er sund mad, og vi spiser faktisk en del fjerkræ i Danmark – fasaner, kyllinger, ænder, gæs, kalkuner, duer, høns osv. Nogle af dem er det endda tradition at spise. Til jul spiser vi and, gås eller kalkun, til mortensaften spiser vi gås eller and, til påske spiser vi æg … nå, ja, det bliver da i familien. Og kylling? Ja, det spiser vi hele året, og er I ikke så mange, kan kyllingeretter også spises til både jul og mortensaften. Det lugter da lidt af fugl!

Derfor får du her en portion nemt lavede retter af netop kylling.

Kyllingesalat

Kyllingesalat er supernemt at lave, smager skønt og mætter godt. Når jeg siger kyllingesalat kan det både være en mayonnaisesalat eller kyllingekød blandet med en masse lækre grønsager, ost, krydderier osv. Du får vejledning til begge slags, hvis du klikker på linket eller billedet.

kyllingesalat

Grydestegt kylling

Grydestegt kylling med en dusk persille i måsen er nok den version af helstegt kylling de fleste af os kender fra mormor eller oldemors køkken. Kyllingen bliver lækker og saftig og serveres med kartofler, brun sovs og hjemmelavet agurkesalat. Se opskriften ved at klikke på link eller billede.

grydestegt kylling
Grydestegt kylling

Kylling i karry

Kylling i karry er en – for danskere – lidt mere moderne udgave end den grydestegte kylling. Den smager orientalsk og stærk – alt efter ønske. Og så spises den med ris til. Ved at klikke på linket herover eller billedet herunder får du både opskriften på kylling i karry og på hjemmelavet karry.

kylling i karry

Kyllingesuppe

Kyllingesuppe kan koges som en fedtfattig variant af hønsekødsuppe. Og bevares, det smager da dejligt, men denne her legerede variant med kidneybønner, hvide bønner eller lignende bønner er et forfriskende og gastronomisk pust til dit suppekøkken. Klik på linket eller billedet for at få opskriften.

Kyllingesuppe

Kyllingespyd

Kyllingespyd behøver ikke kun at være mad til grillen. Når du klikker på linket her i starten eller billedet under teksten her, får du opskriften på kyllingespyd både i ovnen, på panden og på grillen. Derudover får du også en opskrift på en lækker marinade.

kyllingespyd

Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller er naturligvis lavet af hakket kyllingekød. Hakket kyllingekød smager ikke af alverden, så det er oplagt at komme masser af krydderier, krydderurter og andre smagsgivere i. Klik på linket eller billedet og få en grundopskrift, som du selv kan ”lege” videre med.

kyllingefrikadeller

Cordon bleu

Cordon bleu er én af mine favoritter, når vi taler om retter med kylling. Cordon bleu er lækker ost pakket ind i god skinke pakket ind i kylling. Helt ærligt, det kan kun smage fremragende, og det gør det. Mums! Få opskriften ved at klikke på link eller billede.

cordon bleu

Chicken korma

Chicken korma er grydestegt kylling –ikke helstegt, kun grydestegt – i en lækkert krydret sovs og med ris til. Det er en orientalsk ret og kan blive meget stærk – på den gode måde. Men styrken kan jo som altid reguleres. Find opskriften ved at klikke på linket eller billedet.

chicken korma

Se også temasiden om kyllingeretter her.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs mere

Seneste opskrifter

Cookie indstillinger
x