Stracciatella is

Sidst opdateret: 1. august 2024

Stracciatella is er en lækker italiensk is. Her får du Beates hjemmelavede opskrift på stracciatella is.

stracciatella is

Stracciatella is

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Antal: 1 liter
Kalorier: 2516kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Stracciatella is er en mælkebaseret vaniljeis med mørk chokolade i. Den stammer fra det sydlige Italien – hvilket du nærmest kan høre på navnet. Jeg synes i hvert fald, det klinger italiensk, stracciatella.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen med en lille kniv, og skrab kornene ud.
  • Hæld fløde, mælk og glukosesirup i en gryde, og kom vaniljekorn og -stang ned i gryden også.
  • Bring det hele i kog.
  • Pisk imens æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
  • Hæld i en tynd stråle den varme mælke-fløde langsomt ned i æggesnapsen, imens du pisker.
  • Hæld hele herligheden tilbage i gryden, og varm det op til 80° C – endelig ikke mere – ved middel varme, til det begynder at tykne.
  • Tag gryden af varmen, hæl massen over i en skål – gerne en du har haft stående i køleskabet – og sæt skålen i koldt vandbad, så massen hurtigt bliver kølet ned.
  • Fisk vaniljestange op af massen.
  • Hæld massen over i ismaskinen, og kør den i ca. 30 minutter, eller til den er næsten færdig.
  • Smelt imens chokoladen.
  • Hæld i en tynd stråle den smeltede chokolade ned i ismassen, mens ismaskinen stadig kører.
  • Kør isen i endnu 10 minutters tid, til den er færdig.
  • Fyld isen over i en fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren i et par timer.

Nutrition

Kalorier: 2516kcal | Kulhydrat: 220g | Protein: 39g | Fedt: 178g | Mættet fedt: 103g | Flerumættet fedtsyre: 10g | Enkeltumættet fedtsyre: 53g | Kolesterol: 1297mg | Natrium: 271mg | Kalium: 1298mg | Fiber: 8g | Sukker: 203g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 749mg | Jern: 7mg

Min stracciatella is opskrift

Det er ikke helt sådan en rigtig italiensk stracciatella is – eller gelato, som det hedder på italiensk – laves. Her skal chokoladen nemlig helst være i så tynde flager som overhovedet muligt. Det bliver den ved, at den smeltes, smøres ud i et tyndt lag, afkøles og knækkes ved at slå på den med en grydeske eller lignende.

Isen behøver ikke at komme i fryseren lige efter turen i ismaskinen. For den er usandsynlig lækker, lige når den kommer ud af ismaskinen, fordi den har en mere cremet konsistens, end når den har været i fryseren et par timer. 

Stracciatella is uden ismaskine

Selvom du ikke nogen ismaskine, skal du da ikke snydes for den lækre italienske is. Det tager selvsagt længere tid at lave isen uden ismaskine, men det kan sagtens lade sig gøre med lidt tålmodighed.

I pkt. 8 hælder du ismassen over i en fryseegnet beholder, og sætter den i fryseren i 2-3 timer – eller indtil den er som en tyk grødis. Husk at røre i ismassen for hver 30-45 minutter, mens den er i fryseren. For selvom der er glukosesirup i, kan den godt krystallisere.

Hak chokoladen fint – eller gør som ovenfor beskrevet – og rør den i isen. Sæt isen tilbage i fryseren i mindst 3 timer. 

På samme måde kan du naturligvis også bare hakke chokoladen fint og blande den i isen, selvom du kører isen på din ismaskine, jeg synes bare, at det andet giver et bedre resultat.

Stil isen i køleskabet i ½ times tid eller på køkkenbordet i 10 minutters tid, før den skal serveres.

Se også opskriften på hjemmelavet is her.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Temaartikler fra HurtigMums

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.