Teriyaki kylling

Teriyaki kylling er er kyllingekød marineret i teriyaki sauce og derefter stegt eller grillet. Det smager superlækkert, hvad enten du køber dig til teriyaki saucen eller laver den selv. Se opskriften på teriyaki kylling.Teriyaki sauce smager godt sammen med meget andet end kylling – f.eks. ovnbagt eller stegt laks eller mørbrad. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad du kan marinere eller glasere med den alsidige teriyaki sauce.

Opskrift på teriyaki kylling

teriyaki kylling

Teriyaki kylling

Ingen anmeldelser
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: aftensmad
Servings: 4 personer
Calories: 99kcal
Jeg laver min teriyaki sauce selv og opbevarer den i køleskabet i en flaske med tætsluttende låg. Den kan holde sig utroligt længe. Har du også teriyaki sauce på lager – eller vælger du at købe den færdig – så spring pkt. 1 til pkt. 4 over i ’sådan gør du’.

Ingredienser

Ingredienser til teriyaki sauce

  • cm frisk ingefær eller ½ tsk. stødt ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl sojasauce eller tamari
  • 3 spsk. mirin eller riseddike
  • 4 dl vand
  • 85 g brun farin
  • 1 spsk. sesamolie
  • 3 spsk. majsstivelse udrørt i lidt koldt vand

Ingredienser til teriyaki kylling

Sådan gør du

  • Skræl og hak ingefæren fint, hvis du bruger frisk ingefær – hakning kan foregå i minihakker.
  • Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint – evt. også i minihakker.
  • Kom alle ingredienserne undtagen majsstivelsen i en gryde, og bring det i kog.
  • Jævn med majsstivelsen, og lad det koge videre i 7-8 minutter.
  • Skær kyllingekødet i brede strimler.
  • Bland kyllingestrimler og 2-2½ dl teriyaki sauce sammen i en skål, og sæt det til side i et kvarters tid.
  • Varm lidt olie på en stegepande – evt. sesamolie – og steg kyllingekødet på alle sider.
  • Steg til kødet er gennemstegt – uden at blive tørt – og flot i farven.
  • Drys med sesamfrø, og servér med resten af teriyaki saucen.

Noter

Tip I: Du kan kommet hakket chili i din teriyaki sauce, hvis du vil have lidt mere varme i den.
Tip II: Du kan også bruge kyllingelår eller -vinger til teriyaki kylling. Lårene skal dog have væsentligt længere tid, og det kan være en god idé at både lår og vinger tilberedes i ovnen i stedet for i stegepande. Dels fordi det kan være svært at få lårene gennemstegte på panden, uden at de branker, og dels fordi vingerne kan være svære at få brune på alle sider og i alle kringelkroge.

Nutrition

Kalorier: 99kcal | Kulhydrat: 22g | Protein: 3g | Fedt: 0.3g | Mættet fedt: 0.04g | Flerumættet fedtsyre: 0.1g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.1g | Natrium: 1408mg | Kalium: 85mg | Fiber: 0.2g | Sukker: 21g | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 27mg | Jern: 1mg

Hvad serverer du til teriyaki kylling?

Teriyaki kylling serveres ofte med kogte ris. På billedet er retten serveret med både kogte ris og edamamebønner. Bønnerne smider du bare ned til risene, når der er 5 minutters tid tilbage af risenes tilberedningstid. Du kan også bruge grøntsager, som f.eks. broccoli, i stedet for edamamebønner.

Derudover kan du også servere kyllingen med f.eks. blomkålsris. Eller du kan servere en salat til eller komme kyllingen i en salat. Rester er også gode at bruge i en kyllingesalat.

Sidst opdateret: 22. april 2025
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter