Vegansk pizza

Det er ikke svært at lave vegansk pizza – det handler blot om fyldet. Selvom du ikke gider lave bunden selv og køber den, er det meget sjældent – om nogensinde – at der er animalske produkter i en pizzadej, ikke engang æg. Men vil du være helt sikker, så laver du din pizzabund selv.

Vegansk pizza

Vegansk pizza – opskrift fra bunden

Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 1 pizza
Forfatter: Beate Grandahl
Men herunder får du altså opskriften på pizza helt fra bunden … fik du den? Du får også opskriften på en grøn pesto med en mild ostesmag. Pesto skal du ikke købe, hvis du vil lave vegansk pizza, for der er oftest parmesan i og andre mælkeprodukter og nogle gange også æg.

Ingredienser

Ingredienser til pizzadej

  • dl vand
  • 12½ g gær – ¼ pakke
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 250 g pizzamel

Ingredienser til pesto

  • 25 g pinjekerner
  • 1 bdt. basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk. olivenolie
  • ¼ dl vand
  • 1 spsk. gærflager – kan købes i Matas i helsebutikker eller på nettet
  • Salt og peber

Ingredienser til vegansk pizza

  • 4 kartofler
  • 1 squash
  • 1 fennikel
  • 1 gul peber
  • Olie til stegning
  • Valgfrit krydderi – jeg bruger kutterkrudt, som er et blandingskrydderi bestående af røget salt, dild, citron, peber, sennepskorn og laurbær. Det er egentlig beregnet til fisk, men det smager supergodt på mange andre ting også – bl.a. vegansk pizza
  • Lidt frisk basilikum
  • Salt og peber

Sådan gør du

Sådan laver du vegansk pizzadej

  • Varm vandet op til ”finger”-temperatur (du ved, så det hverken føles koldt eller varmt på spidsen af din lillefinger), og opløs gæren i det.
  • Tilsæt olie.
  • Bland salt og mel, og tilsæt det lidt ad gangen.
  • Ælt dejen godt igennem, eller kør den en tur i røremaskinen.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter, mens du tilbereder pesto og fyld.

Sådan laver du vegansk pesto

  • Kom alle ingredienserne i blendere, og kør, indtil du har en samlet pesto, der er lidt flydende, men smørefast.

Sådan laver du vegansk pizza

  • Skær alle grøntsagerne i tykke skiver, og steg dem sprøde i olie.
  • Drys med krydderi, salt og peber.
  • Tag grøntsagsskiverne op, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrullepapir.
  • Tænd ovnen på 220° C.
  • Rul pizzadejen ud på en meldrysset bord, og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Smør pesto på pizzabunden, og fordel grøntsagsskiverne ovenpå.
  • Sæt pizzaen i ovnen i 15-20 minutter, til bunden er sprød.
  • Tag pizzaen ud af ovnen, og lad den køle lidt af.
  • Pynt med små buketter af basilikum.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Vil du have ost på din pizza, kan du købe vegansk ost og rive over, inden du sætter pizzaen i ovnen.

Det er heller ikke raketvidenskab at lave pizzadej. Det tager lidt længere tid end at købe den, men til gengæld er det sædvanligvis billigere. Jeg køber nogle gange en rulle billig pizzadej fra montren med ”red maden” og lægger den i fryseren, til jeg skal lave pizza. Så er det ved at kunne betale sig.

Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

  1. Rigtig lækker opskrift, super vild med dejen, og havde aldrig tænkt at putte squash, og så endda tilberedt rigtig lækkert, på min pizza, så tusind tak, stort hit i vores hus.

    1. Hej Rebecca
      Dejligt at høre. 🙂 Ja, det giver lige lidt ekstra, at grøntsagerne får lidt “stegeskorpe”.
      De bedste hilsener
      Beate, Hurtigmums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter