Frugt og grønt

Her på denne side kan du finde en oversigt over grøntsager og frugt. Så hvis du sidder med en ordentlig portion blomkål, så klikker du bare ind på blomkål for at finde retter med blomkål.

Agurker – Den normale agurk består af 96% vand. Den indgår i rigtig mange danske retter men det er ikke så mange retter, hvor agurken er hovedingrediensen. Du kan læse om agurker og opskrifter med agurker her.

Appelsiner – Det er en dejlig lille frugt. Appelsiner kommer egentligt fra Burma, men er i dag er det en vigtig ingrediens i alverdens køkkener, og her kan du finde nogle af de opskrifter, som vi har her på HurtigMums med appelsiner.

Avocado – Avocado er både en sød og frisk frugt. Avocadofrugten vokser på avocadotræet, og den er både rig på vitaminer, såvel som den er rig på umættede fedtsyrer.

Bananer – Her kan du finde en oversigt over vores opskrifter med bananer.

Blomkål – Find en oversigt over blomkålsretter og opskrifter her. Du kan finde alt fra blomkålssalat over blomkålsris til blomkålspizzaer her.

Citron – Her får du en oversigt over opskrifter med citron. Der er ikke noget dejligere end kager med citron, og det er også det du får mest af her!

Græskar – Særligt anvendt i de japanske supper, som er kendt som Hokkaidosupper eller på dansk græskarsuppe. Nå ja og så græskar hverken en frugt, grøntsag eller en knold. Græskar er verdens største indenfor sin kategori, og hvilken type “grønt” græskar hører til kan du læse her.

Jordskokker – En overset knold – der både kan bruges i supper og salater og faktisk også som erstatning for kartofler i rigtig mange retter.

Kartofler – Nærmest indbegrebet af ånden og den fysiske bund i den danske madkultur. Du kan her finde masser af opskrifter med kartofler – både helt traditionelt dansk og med inspiration fra det store internationale køkken.

Kål – Her finder du en oversigt over forskellig kåltyper på samme tid med du finder en stor del af de kålretter og opskrifter vi har her på HurtigMums.

Mandler – Du kan her læse mere om mandler og retter med mandler. Vidste du eksempelvis at mandler kommer fra et træ – mandeltræet?

Porrer – Porren er en grøntsag med et højt antal af kostfibre, og er videre både rig på mineraler og vitaminer som C og K. Du kan finde opskrifter med porrer her.

Rabarber – Frugten der i virkeligheden er en grøntsag. Rabarber er på grund af oxalsyren en ret syrlig ret. Du kan finde vores syrlige rabarber retter her :-).

Tomater – Røde og runde og så lækre og saftige. Her finder du opskrifter og retter med tomater.

Æbler – Æbler er lækre for sig selv, men de er også lækre som del af forskellige retter. Læs mere om æbleretter her.