Idéer til spiselige gaver

Sidst opdateret: 2. maj 2020

Sponsoreret indlæg

Står din mors, bedstefars eller kærestes fødselsdag for døren, eller har du blot lyst til at forkæle dine nærmeste med lidt lækkert? Så er den spiselige gave helt perfekt! Er du en haj i køkkenet, kan du kaste dig ud i diverse søde, sunde og salte sager eller gå på jagt efter noget lækkert i dit lokale supermarked. Så længe råvarerne og tankerne bag er gode, kan du ikke andet end at sprede glæde med lidt lækkert til ganen.

spiselige gaver

Spiselige gaver er helt perfekte, når du vil overraske din familie og venner med en hjemmelavet gave på mors dag og til fodboldaftener blandt vennerne. Har du svært ved at finde op og ned på en stegepande, kan et godt alternativ til timerne i køkkenet være en invitation til en lækker restaurant eller gourmetoplevelse. For findes der noget bedre end lidt lækkert til smagsløgene? Læs med her, hvor vi har samlet idéer og inspiration til fantastiske spiselige gaver.

Spiselige gaver – hvorfor?

Det siges, at vejen til en mands hjerte går gennem hans mave. Og måske er der noget om snakken. Det er i hvert fald sjældent, at du går helt galt i byen med en lækker gavekurv, hjemmelavede snacks eller en invitation til brunch. Forkæl dine nærmeste med en gave, der får tænderne til at løbe i vand. Du kan finde mange flere her.

Inden du beslutter dig for, hvem du vil give en spiselig gave, og hvad det skal være, kan det være en god idé at overveje, om han eller hun har nogle allergener eller kræsne smagsløg. Er personen f.eks. til salt eller sødt, vegetar eller glutenintolerant? Der er flere ting at tage højde for, når du vil medbringe en spiselig gave, men i sidste ende er det jo tanken, der tæller!

Den perfekte værtindegave

Skal du på besøg hos en ven eller tante, er den spiselige gave den perfekte værtindegave! Værtindegaven er en høflig måde at vise taknemlighed på og som oftest en god start på en hyggelig aften i godt selskab.

Er det en uformel aften, kan det virke anmassende at medbringe en dyr værtindegave. Bag nogle lækre småkager og pak dem fint ind – så har du den perfekte værtindegave til værtsparret!

Har du ikke tid til de kreative projekter i køkkenet, kan du med fordel smutte i supermarkedet eller købe en lækker pakke med fyldte chokolader. Så har I lidt sødt til ganen, når kaffen serveres.

Spiselige gaver til årets mange højtider

Står julen eller påsken for døren, er de spiselige gaver en klassiker! For er der ikke altid en familiesammenkomst eller en middag med venner, hvor det er oplagt at medbringe noget godt til ganen?

Lav din egne julegodter og konfekt, eller medbring nogle flotte påskeæg, der får tænderne til at løbe i vand. Så bliver du uden tvivl festlighedernes midtpunkt og en kærkommen gæst.

Spiselige gaver til fødselsdage og fest

Har du også svært ved at finde på en god gave til manden, der har alt? Led ikke længere – en gourmetoplevelse og hyggelig stund i dit selskab vil uden tvivl glæde ham!

Inviter manden eller kvinden i dit liv på en smagfuld oplevelse i lækre rammer, hvor betjeningen og maden er i top!

Er I vilde med at stå i køkkenet selv, kan du købe lækkert ind, åbne en flaske vin og gøre klar i køkkenet, før han eller hun kommer hjem fra arbejde. Hyg jer til duften af jeres yndlingsretter, og få nogle gode stunder – så er fødselsdagsgaven og det gode humør i hus.

Skal det være mindre prætentiøst, er en god brunch det perfekte alternativ til en dyr middag. Nyd den rolige morgenstund og de lange samtaler – brunchen er den perfekte madgave til børn såvel som unge og voksne!

Hjemmelavede spiselige gaver

Står det sløvt til på kontoen, er den hjemmelavede gave et godt alternativ til dyr brunch, chokolade eller middag.

Overrask din mor med lækre, amerikanske pandekager og blødkogte æg på mors dag. Eller hvad med at overraske din kæreste med morgenmad på sengen eller en lækker hjemmelavet middag efter arbejde?

Der er rigeligt med gode grunde til at fylde hverdagen med spiselige kærlighedserklæringer og omsorg. Din partner, familie og venner vil uden tvivl elske dig for dine fantastiske kreation og lækkerier!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums