5 pizzaer du ikke skal snydes for

Pizza er en herlig spise, fordi den kan varieres i det uendelige – både dejen og fyldet. Engang havde pizza et lidt blakket ry, fordi den bl.a. sædvanligvis er fyldt med fuldfed ost, som ikke er specielt sundt for dig. Men der er rettet op på pizzaens ry, for når du selv laver pizza, bestemmer du selv indholdet.

Vidste du i øvrigt, at det er international pizzadag den  9. februar? Vidste du at oktober måned ovenikøbet også er national pizza-måned – i Amerika altså, hvor ellers?

Herunder får du 5 opskrifter på pizzaer, du kan lave med god samvittighed hver måned. Du kan følge opskrifterne slavisk, eller du kan bruge dem som inspiration.

Pizzadej

Pizzadej – det skal der til. Du kan købe pizzadej færdiglavet i de fleste dagligvarebutikker, som bare skal fyldes og i ovnen. Men det er da sjovere at lave den selv. Og det er faktisk ikke spor svært og tager heller ikke særlig lang tid. Klik på linket herover eller på billedet under teksten og få opskriften på en lækker pizzadej, som ikke tager mere end ½ time at lave + tid til hævning. Du bestemmer fyldet.

pizzadej

Blomkålspizza

Blomkålspizza er til dig, der har glutenallergi eller spiser efter LCHF-principperne. For det er nemlig ikke fyldet, der hentydes til i navnet. Det er bunden, der er lavet af blomkål. Fyldet kan være nøjagtigt det samme som på andre pizzaer. Blomkålspizzadej er også en god erstatning, hvis du vil spare på kalorierne, da der er meget færre kalorier i end i en almindelige pizzadej – både den hjemmelavede og købedejen. Klik på linket eller billedet for at se opskriften.

blomkålspizza

Calzone

Calzone er én af mine favoritter. Du kan komme alle dine rester i, eller du kan fylde den med det traditionelle fyld, skinke og ost. En calzone er hurtigt lavet, da den kun skal hæve i 20 minutter. Klik på linket i starten af denne tekst eller på billedet under teksten, og få både opskriften på dejen, fremgangsmåden for, hvordan du gør samt inspiration til, hvad du kan komme i din calzone.

calzone

Pide

Pide er nok den pizza færreste kender til. Den stammer nemlig fra Tyrkiet. Den skal du prøve, hvis du kan lide en pizza med en blød og lækker bund i stedet for en hård og sprød bund. Pide er en portionspizza, hvor fyldet er næsten pakket ind, men uden helt at være skjult som i calzonen. En pide er derfor nem at have med i hånden – der er lige en portion, den er fast at holde på, og fyldet falder ikke af. Du finder opskriften ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

pide

Pizzasnegle

Pizzasngle hører også under kategorien portionspizzaer, selvom der nok er nogle, som mener, at det er den ”almindelige” pizza, der er en portionspizza. Pizzasnegle kan du med fordel lave en stor portion af og fryse ned. Så har du hurtigt lidt ekstra lækkert til mange madpakker eller et mellemmåltid, som ungerne nemt selv kan tilberede i mikroovnen, når de kommer fra skole. Klik på linket eller billedet for at gå til opskriften.

pizzasnegle

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrifter fra HurtigMums

Temaartikler fra HurtigMums

Cookie indstillinger
Annonce