Festmad – lækker mad til din næste fest

Sidst opdateret: 8. november 2022

– Sponsoreret indhold –

Du skal snart holde fest, og i den anledning vil du gerne imponere dine gæster med lidt lækker mad. Der findes et utal af opskrifter på forskellig festmad, men hvor skal du lige begynde?

festmad

Festmad – lækker mad til din næste fest

Hvis du mangler lidt inspiration til mad du kan servere til din næste fest, kan du her læse nogle bud på lækker festmad.

Tapas

tapasTapas vil altid være et hit blandt dine gæster, da de selv kan bestemme, hvad de har lyst til at spise sig mæt i.

De mange små retter kan du servere som buffet, hvis det skal være nemt, eller på små fade serveret af tjenere, hvis du for eksempel holder en fest, hvor dine gæste står op.

Er invitations listen ikke så lang, kan du også vælge at anrette din tapas til hver gæst på en tallerken, som vist på billedet.

Du kan finde en opskrift på tapas her.

Helstegt pattegris

helstegt pattegrisSkal din festmad have én over nakken, og skal gæsterne rigtig imponeres, kan en helstegt pattegris uden tvivl få snakken til at gå nede ved bordene.

På 4 timer kan du lave mad til 50 personer cirka – så det må siges at være festmad!

Se opskriften på helstegt pattegris her.

Sushi

sushiOkay, den her ret gør sig nok bedst egnet til en forret, eller som festmad til gæster du ved elsker fisk.

Sushi er enormt populært, men kan også i nogle tilfælde dele vandene, da det bestemt ikke er alle, der er lige vilde med ris, tang og fisk i én mundfuld.

Hvis du til gengæld er sikker på, at dine gæster elsker alt godt fra havet, så er sushi både lækkert for maven og for øjnene. Retten er utrolig delikat og ser rigtig flot ud, hvis du anretter den godt.

Se opskriften på sushi lige her!

Som du kan se, er denne artikel sponsoreret, så hvis du oplever at økonomien løber lidt løbsk under festplanlægningen (hvilket den jo let kan komme til, hvis du planlægger bryllup, konfirmation, rund fødselsdag eller lign.), kan Santander Consumer Bank hjælpe dig. Se hvordan lige her!  

Buffet

buffetDu har uden tvivl været til fest før, hvor der blev serveret buffet. Buffet er rigtig festmad, der, ligesom tapas, gør, at alle kan være med.

Hvis du vælger at lave buffet kan du nemt tilpasse den til dine gæster og anledning.

En buffet kan i bund og grund bestå af alle slags måltider, og det er derfor kun din fantasi (og måske også din økonomi), der sætter grænsen.

Find inspiration til din buffet lige her!

Kransekage

kransekageIngen fest uden kage! Det er de færreste der ikke bryder sig om kage, så du vil sikkert komme ud for, at størstedelen af dine gæster sidder og håber på noget lækkert kage, at slutte deres festmad af på.

Hvis du skal holde den helt klassisk, kan du eksempelvis kaste dig ud i en kransekage. Kagen forbindes ofte med nytårsaften, men er i det hele taget en højtidelig kage, der både ser og smager helt fantastik.

Se opskriften på kransekage lige her!

 

Hvis du forbereder bryllup, så tag også et kig på denne side om borddækning til bryllup: https://www.borddaekning-bryllup.dk/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums