Skal du holde konfirmation, fødselsdag, studenterfest eller noget andet, som skal fejres med manér, og skal du selv stå for maden, så er buffet en god løsning. Nogle af retterne kan du bestille udefra, andre kan du selv lave i forvejen. Og så er det nemt, fordi det hele bliver kastet ind på ét langt bord, hvorfra gæsterne selv tager, hvad de vil have.

Alle retter kan stort set anvendes til buffet, buffet betyder jo bare et stort udvalg af forskellige retter, som gæsterne selv kan betjene sig af. Her får du et forslag til, hvordan din buffet kan se ud.

Tunmousse

Tunmousse er en god forret til buffeten. For selvom det er buffet, kan der godt være tre retter mad. Du behøver ikke have flere forretter at vælge imellem, én er rigeligt. Du kan enten portionsanrette den eller lave en, to eller tre store – afhængig af hvor mange I er. Der kan godt blive lidt kødannelse, hvis du har inviteret 50 gæster, og de skal tage af det samme fad. Til tunmoussen serverer du et godt brød eller flute, citronbåde og lidt frisk grønt.

tunmousse

Indbagt mørbrad

Indbagt mørbrad er en rigtig festret, som gør sig godt på buffetbordet. Du kan servere den på et skærebræt med et par skiver skåret for, eller du kan skære alle skiverne og anrette den på et fad. Endelig kan du også ansætte en ”kok” til at skære ved buffetbordet, når gæsterne beder om et stykke. Det kan især være en fordel, hvis du har mange stege, der skal skæres.

indbagt mørbrad

Nakkefilet

Nakkefilet – gerne langtidsstegt – er også et stykke kød, du sagtens kan være bekendt at servere til en festbuffet. Her er det igen en god idé, hvis du har en person til at skære skiverne, når gæsterne beder om det. En steg holder sig altid bedre varm og saftig hel, end hvis den er skåret ud i skiver. Klik på link eller billede for at finde opskriften på langtidsstegt nakkefilet.

nakkefilet

Lammekølle

Lammekølle skal du kun servere, hvis du ved det bliver et hit. Det er ikke billig mad, og det ville være ærgerligt, hvis det skulle gå til spilde. Ved du på forhånd, at lammet ikke vil blive taget godt imod, så vælg hellere en oksefilet. Du skal i hvert fald helst have mindst tre slags kød at vælge imellem. Du finder opskriften på lammekøllen ved at klikke på billedet herunder.

lammekølle

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat er lækkert til alle retterne, og det skal ikke holdes varmt. Derudover kan det laves længe i forvejen, så det bliver næsten ikke nemmere. Der findes nok lige så mange opskrifter på kold kartoffelsalat, som der findes kartofler … eller … der findes i hvert fald mange, du får min variant med vindruer i, hvis du klikker på linket herover eller billedet herunder.

kold kartoffelsalat

Flødekartofler

Flødekartofler er jo næsten et must til buffeten. Noget skal vi jo blive syge af, og det bliver vi, hvis du ikke passer på med nedkølingen og opvarmningen. Hvis du laver flødekartoflerne på forhånd, så sørg for at køle dem hurtigt ned, at varme dem grundigt op inden servering og at holde dem varme på buffeten, men ikke i mere end 3 timer. Men det kan du også læse om, hvis du klikker på linket eller billedet, hvor du også får opskriften.

flødekartofler

Broccolisalat og sovs

Broccolisalat kan være det grønne, der jo også skal være til maden. Men du kan sagtens vælge flere salater eller andre salater. Eller du kan selv bikse en sammen af årstidens råvarer. Ligeledes skal der også være sovs til. Jeg ville som det mindste vælge en brun sovs og en bearnaisesovs.

broccolisalat

Panna cotta

Panna cotta er en god dessert at servere på buffeten. Den kan portionsanrettes, den kan laves i forvejen, og den kan varieres efter årstidens og havens frugtbestand. Du finder opskriften ved at klikke på linket herover eller billedet herunder. Ligesom med forretten kan du sagtens nøjes med én slags dessert. Eller du kan lave to forskellige slags panna cotta.

panna cotta

Print Friendly, PDF & Email