Grillede Ananas – Kan du lide ananas, så kan du garanteret også lide grillede ananas. Kan du ikke lide ananas, så skulle du prøve grillet ananas. Den smager anderledes, når den er varm. Du kan grille ananas i både eller i skiver. Er vejret ikke til det, så kan du finde grillpanden frem i stedet eller komme dem under ovnens grill, men det er nu ikke helt det samme.

Grillede ananas er en perfekt måde at få brugt overskydende varme på grillen, efter du har grillet aftenens pølser, hummer og grøntsager. Og så er det tilmed en lækker grilldessert.

Grillede ananas

Grillede ananas i skiver

Du får det bedste resultat, hvis du bruger frisk ananas i stedet for ananasskiver, der har ligget og sjappet i egen saft – eller nok nærmere i en kunstigt fremstillet ananasjuice. Det kan godt lade sig gøre, men den friske ananas er mere fast i det og derfor nemmere at have med at gøre. Og så smager den jo også bedre.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Dessert, Snack
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 6

Ingredienser

Ingredienser til grillede ananas

  • 1 hel ananas

Ingredienser til karamelsauce

Sådan gør du

Grillede ananas

  • Skær top og bund af ananassen, og skræl den.
  • Skær den i skiver på ca. 1 cm i tykkelsen.
  • Stik eller skær stokken ud af ananasskiverne.
  • Læg ananasskiverne på den varme grillrist i et par minutter på hver side, eller indtil de har fået grillstriber.

Karamelsauce

  • Kom alle ingredienserne på nær fløden i en pande, og bring det i kog.
  • Kog under omrøring og ved kraftig varme, til blandingen er lys gylden.
  • Tilsæt piskefløde, skru ned til svag varme, og kog – stadig under omrøring – i små 10 minutter.
  • Lad saucen køle lidt af, mens du rører i den en gang imellem.

Noter

Grillede ananas kan serveres med råcreme, is, et drys kokosmel eller frisk frugt med en lun karamelsauce.
Det tager kun 15-20 minutter at lave en lækker karamelsauce. Og ud over at smage godt til grillede ananas smager den også godt til is eller amerikanske pandekager.

Grillede ananas i skiver

Du får det bedste resultat, hvis du bruger frisk ananas i stedet for ananasskiver, der har ligget og sjappet i egen saft – eller nok nærmere i en kunstigt fremstillet ananasjuice. Det kan godt lade sig gøre, men den friske ananas er mere fast i det og derfor nemmere at have med at gøre. Og så smager den jo også bedre.

Grillet ananas i både

Som nævnt kan du også grille din ananas i både. Så slipper du for at skrælle den, og du kan også lade toppen side på, det ser flot og indbydende ud. Du kan vælge at skære hver båd i 1 cm tykke skiver ned mod skrællen, men uden at skære igennem, eller du kan lade være og blot grille ananasbåden, som den er.

Grill ananasbåden, så den får grillstriber, og lad den derefter ligge på indirekte varme i 10-15 minutter.

Røget ananas

Det er blevet populært at ryge alt fra mayonnaise til hele stege. Og når nu du har grillen og måske røgflisen eller -smuldet fremme, så kan du også ryge din ananas. Ryg skiverne i ca. 10-15 minutter efter du har grillet dem, alt efter hvor meget røgsmag, du ønsker, de skal have. Skiverne skal ligesom før grilles så længe, at de får grillstriber.

x