Kageretter

Kageretter – Her kan du finde en oversigt over de mest populære kageretter her på HurtigMums.

Banankage – Rent Retro Style

Banankage – Helt simpelt opskrift på banankage. Der er nogle der hader banankage – primært fordi det smager af banan, men langt de fleste elsker banankage. Du kan finde opskriften på banankage ved at klikke på indledende link eller nedenfor på billedet:

banankage

Kiksekage – Opskrift med digestives

Kiksekage – Digestives kiks er nøglen til denne kage der ikke skal bages. Super lækker opskrift på en kiksekage. Du kan finde opskriften ved at bruge indledende link eller billedet nedenfor.

Kiksekage

Rabarberkage – opskrift med crumble

Rabarberkage – Vi syntes med al ydmyg respekt, at dette er verdens bedste opskrift på rabarberkage. Den er lavet med en god portion crumble. Du kan se opskriften på rabarberkage ved at følge foregående link eller klikke på nedenstående billede af rabarberkagen.

 

rabarberkage

Æblecrumble

Æblecrumble – Denne kage er nem at lave og smager rigtig godt. Husk at servere den med flødeskum, is eller creme fraiche.

ÆblecrumbleÆblekage med et pift – Klassisk opskrift

Æblekage – Vi elsker alle æbler … så hvad kan være bedre end at kombinere det med kage. Her er en helt klassisk opskrift på æblekage. Du kan finde opskriften på æblekage via indledende link eller billedet nedenfor.

æblekage

 

Chokoladekage

Chokoladekage – Elsker du også en svampet chokoladekage med en chokoladecreme, der nærmest slår dig omkuld. Jeps så har du funden den rette kage. Nedenfor kan du se den lækre chokoladekage, og du kan enten klikke på billedet eller på linket ovenfor for at finde opskriften på chokoladekagen.

chokoladekage

 

Rabarbertærte

Rabarbertærte – Lækker lille tærte, der nok er mest populær i rabarbersæsonen. Vi har inkluderet et lille tip, hvis du ikke er så glad for oxalsyren i rabarbertærten. Du kan se Hurtigmums opskrift på rabarbertærte via indledende link.

rabarbertærte

Blåbærmuffins

Blåbærmuffins – Der findes mange forskellige typer muffins men blåbærmuffins er en af mine favoritter. Der er et eller andet ved smagen og tanken om anti-oxidanter som gør, at blåbærmuffins er og bliver mine favoritmuffins. Her kan du finde opskriften på blåbærmuffins.

blåbærmuffins

Jordbærtærte

Jordbærtærte – En af sommerens dejligste fødevarer. Her får du vores opkskrift på en jordbærtærte. Den tager omkring 1½ time at lave fra ende til anden. Det er en dejlig lille jordbærtærte. Denne jordbærtærte laves ideelt på friske jordbær, men kan også sagtens laves på frosne jordbær. Du kan se opskriften på jordbærtærte ved at klikke på indledende link eller billedet af jordbærtærte nedenfor.

jordbærtærte

Den du ved nok kage

Den du ved nok kage – Det jer er nok den kage i Danmark med det underligste navn, og om det stammer fra en kage med et u-udtaleligt navn eller noget andet – det er ganske uvist. Den du ved nok kage er en super lækker kage, og en farvorit i de fleste børnefamilier 🙂

den du ved nok kage

Cupcakes

Cupcakes – Normalt er det vigtigste ved kager smagen. Det er også vigtigt ved cupcakes, men det er lige så vigtigt at de fremstår smukt, og at man kan se der er blevet kælet for detaljen. Det er præcis den tilgang, der er udgangspunktet for denne opskrift på cupcakes og som du kan se nedenfor på billedet.

cupcakes

Citronmåne

Citronmåne – Politiets favoritkage er citronmåne. Og du behøves slet ikke købe den noget syntetiske version fra supermarkederne eller lidt for klæge versioner hos bageren. Du kan læse vores opskrift på citronmåne her.

citronmåne

Appelsinkage

Appelsinkage – På mange måder minder den her ret om citronmåne, og det er fordi appelsinkage også er bygget på principperne om at kombinere det syrlige med det søde. Du kan nedenfor se billederne af vores appelsinkage.

appelsinkage

Citronkage

Citronkage – Denne kage er noget mindre kendt end sin fætter citronmånen. Det gør dog ikke en citronkage til en mindre interessant kage. Læs her hvordan du laver den lækre citronkage.

citronkage

Vandbakkelser

Vandbakkelser – Dette er en af de kageretter, hvor man skal holde tungen lige i munden når man laver dem. Det kan nemlig nemt gå galt når man laver vandbakkelser. Men lavet rigtig er vandbakkelser helt fantastisk.

vandbakkelser

Kringle med 70 år på bagen

Kringle – Der findes rigtig mange forskellige typer kringler. Og de bør prøves alle af dem, men den her kringle er en helt klassisk en af slagsen. Den her opskrift har over 70 år på bagen, og selv det gør ikke kringlen dårligere. Prøv den her opskrift og lad dig med den som grundopskrift lede dig til din helt egen variant af kringlen.

kringle

Snickerskage

Snickerskage – Denne kage er trods navnet ikke lavet på snickers, men en snickerskage smager meget af det samme som en snickersbar – derfor navnet. Hvis du er på slankekur, så skal du holde dig langt fra denne opskrift. Men hvis du vil prøve noget rigtig sødt og lækkert, så er en snickerskage et rigtig godt forsøg.

snickerskage

Creme Brulee

Creme Brulee – Mums det er en af de kageretter som fører en over i en anden verden. Creme brulee er teknisk set ikke den sværeste kage at lave, men creme brulee skiller stadig fårene fra bukkene når det kommer til kagebagere.

Har du ikke 100 % styr på din creme brulee så prøv den her opskrift.

creme bruleeJordbærkage

Jordbærkage – Det er to ord, der næsten ikke kan gå galt sammen jordbær og kage. Det gør det naturligvis heller ikke, det bliver bare endnu bedre. Vi har her valgt en jordbærkage lavet på tærtebund og det er nok ikke det de fleste ville have valgt, men prøv lige at smag den her jordbærkage, og så finder du ud af, hvorfor det er en rigtig god ide med tærtebund i jordbærkage.

jordbærkage

Romkugler

Romkugler – Ja det her er en rigtig resteret, og romkugler er lavet af alle mulige forskellige kagerester. Det er vigtigt at du bruger chokoladekage, men ellers er der frit valg mellem rester fra kageretter for at lave nogle lækre romkugler. Det gør også at romkugler næsten aldrig er den samme ret, som sidst den blev lavet. Du kan se vores bud på romkugler nedenfor.

romkugler

Sachertorte

Sachertorte er en chokoladekage med abrikosmarmelade. Sachertorte blev opfundet i forbindelse med Wienerkongressen i 1814-15, og en sachertorte er blevet en super populær og eksklusiv kage i hele verden.

I Østrig har de lavet mange fantastiske kageretter, og Sachertorte er an af de mange kageretter som du kan finde her på siden.

sachertorte

Roulade

Roulade – Der findes uendelig mange varianter af roulade, men her har vi valgt at give dig en klassisk grundopskrift på roulade. Det gør den ikke dårligere eller mindre interessant – det her er en rigtig god roulade. En god roulade handler nemlig om håndværket bag rouladen. Nå ja og når du har styr på den del kan du jo eksperimentere løs med alle mulige forskellige varianter.

roulade

Kransekage

Kransekage er en af de helt klassisks kageretter ved højceremonielle dage, som nytårsaften, bryllupper og ved barnedåb. Du kan finde vores opskrift på kransekage her, hvor vi også har en variant på kransekage med nougat.

kransekage

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn – Det her er en god klassisk østrigsk kage. Kaiserschmarrn bliver ofte beskrevet som iturevne pandekager, og den beskrivelse passer meget godt til forklaring af hvor ligger madmæssigt. Kaiserschmarrn er dog ikke det samme som klassisk Rasmus Klump pandekager, men i hvert fald ikke en af de helt klassiske kageretter.

Du kan se et billede af Kaiserschmarrn nedenfor:

kaiserschmarrn

Brombærtærte

Brombærtærte er i min bog en sæsontærte. Jeg laver kun brombærtærte når jeg kan få friske danske brombær. Den her brombærtærte tager kun 30 minutter at lave.

brombærtærte

Napoleonshatte

Napoleonshatte er opkaldt efter Napoleons lidt specielle hat, Det er trekantsformen og folderne, der er overført og brugt i de såkaldte napoleonshatte. Napoleonshatte stammer helt tilbage til første halvdel af 1800-tallet, og det kan du læse meget mere om her. Napoleonshatte er er en af de kageretter, der trods det lidt eksotiske navn er en pæredansk kageret.

napoleonshatte

Gateau Marcel

Gateau Marcel er en kage for chokoladeelskere. Det er nærmest chokolade på chokolade, og historisk set var der en tidligere variant, der hed Gateau Chocolat – altså sådan set bare chokoladekage, men da franskmanden Michel Machaud førte kagen ind i Danmark blev den til Gateau Marcel til ære for Michels far.

Du kan nedenfor se et billede af den lækre fransk inspirerede kage:

Gateau Marcel

Dadelkugler

Dadelkugler – Det her er en af de retter som er perfekt at lave med børn. Det eneste problem er at den her dej skal køle i en times tid før de kan laves til dadelkugler. Dadelkugler anvendes ofte i julen, som erstatning for andet konfekt, der ofte er noget mere usundt end dadelkugler. Der er nu ikke noget i vejen for også at lave dadelkugler på andre tidspunkter af året.

Du kan se HurtigMums.dk’s dadelkugler nedenfor – de hvide er rullet i kokos – de sorte er rullet i lakridspulver.

dadelkugler

Bastogne kiks

Bastogne kiks kender de fleste af os fra butikkerne, men vidste du at du kan lave dem selv. Her får du opskriften og en grundig vejledning i hvordan du laver bastogne kiks. Bastogne er i øvrigt en mindre belgisk by i Vallonien nær Luxembourg.

bastogne kiks

Pavlova

Pavlova kagen er opkaldt efter den russiske danserinde Anna Pavlova. Kagen Pavlova kommer imidlertid slet ikke fra Rusland men fra Down-Under. Om Pavlova kagen kommer fra New Zealand eller Australien er uvist, men det må de kæmpe om, mens vi andre spiser kagen. Pavlova er lavet af en masse marengs og flødeskum, og det er nok ikke den du skal spise mest af, hvis du er på kur. Til gengæld smager den helt fantastisk godt.

pavlova

Flapjacks

Flapjacks er en lidt sjov ny måde at lave kager på. Så vidt jeg ved kommer flapjacks fra England. Du kan servere dem som alternativ til fredagsslik eller som snack til den søde tand. Nedenfor kan du se hvordan flapjacks ser ud.

flapjacks

Ølkage

Ølkage – ja det er nok ikke nogen stor overraskelse, men ølkage er en kage, der indeholder øl. I HurtigMums opskrift på ølkage får du en lækker krydret kage, som er helt klassisk. Vi spiser ølkage hele året rundt, men der er nogle der kun spiser den til højtiderne. Du kan se et billede af vores ølkage nedenfor:

ølkage

Cantuccini

Cantuccini er italienske småkager. De minder egentlig ret meget om biscotti.  Cantuccini går rigtig godt til kaffen og kan sagtens gå til fornemme seværdigheder. Jeg foretrækker personligt cantuccini fremfor kransekagevarianter.

Du kan se hvor lækre og delikate cantuccini nedenfor og hvis du vil prøve opskriften, så klik på det indledende link.

cantuccini

Praline

Praline er en kagecreme. Den er typisk lavet på mandler, men der er faktisk flere og flere, der laver praline på hasselnødder. Prøv dig lidt frem, så finder du den nøddeblanding, der gør din praline helt unik og lækker.

Du kan se cremen nedenfor:

praline

Krydderkage

Krydderkage er i min bog en julekage, som man kan spise hele året rundt. Jeg ved egentlig ikke om den er klassificeret som egentlig julekage, men den har så meget jul over sig, at det for mig er en julekage. Nedenfor kan du se et billede af krydderkage med nelliker, kanel og masser af rosiner.

krydderkage

Kokostoppe

Kokostoppe – De smager superlækkert! Det tager under en halv time at lave kokostoppe, og så er det en god delikatesse – på samme tid med kokostoppe faktisk kan laves let sammen med børnene.

kokostoppe

Havregrynskager

Havregrynskager er nogle af de her dejlige småkager, som er perfekte at lave med børn. Normalt tager det 25 minutter at lave havregrynskager, men læg gerne 10 til 20 minutter oven i processen, hvis de laves med børn. Nedenfor kan du se resultatet af havregrynskager fra HurtigMums.

havregrynskager

Brunsviger

Brunsviger er en klassisk dansk kageopskrift. Denne opskrift på brunsviger følger helt traditionelle principper og er tro mod ideen i opskriften. Nedenfor kan du se et billede af brunsviger.

brunsviger

Kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn er en traditionel kageform. Jeg har faktisk ikke oplevet den så meget de sidste mange år, men det er egentlig synd. Kærnemælkshorn er en rigtig lækker spise og for os der godt kan lide svesker, så er kærnemælkshorn en fantastisk lille kageret.

kærnemælkshorn

Banoffee pie

Banoffee pie er en fantastisk opfindelse. Hvem der fandt på at blande bananer med toffee i en banoffee pie ved jeg ikke, men det er genialt. Nedenfor kan du se et billede af banoffee pie, og får den ikke dine tænder til at løbe i vand.

banoffee pie

Othellolagkage

Othellolagkage er opkaldt efter den berømte Shakespearerolle. Det er en kage, der trods navnet er helt dansk i sin oprindelse. Det tager en god portion tid at lave en Othellolagkage, men til gengæld er resultatetet også fantastisk. Du får her en meget udførlig trinvis opskrift på Othellolagkage.

Du kan se et billede af denne Othellolagkage her:

othellolagkage

Blødende chokoladekage

Blødende chokoladekage er en af de der kager, hvor det nemt kan gå galt. Hvis du bager den for langt tid, så er der ikke mere blødende chokoladekage, men kun chokoladekage tilbage.

På denne side kan du læse den helt rigtige bagetid til hvordan du laver en blødende chokoladekage.

blødende chokoladekageDer vil løbende blive opdateret her med nye populære kageretter og kageopskrifter. Hvis du har et ønske til en bestemt kageret, som vi mangler, og som du mener vil passe godt til HurtigMums, så skriv endelig til kontakt@hurtigmums.dk med “Forslag til kageretter” i temafeltet 🙂