5 retter med D-vitamin

Ikke alene er det koldt udenfor, det har også været mørkt længe. Det betyder, at mange af os lider af mangel på D-vitamin, for D-vitamin får vi hovedsageligt fra solens stråler. D-vitamin – eller manglen på samme – har indvirkning på vores immunforsvar, energiniveau, blodsukker, tarmsystem, knogler, tænder samt vores humør. Det er ikke så lidt, hva’?!

Det er de færreste, der får D-vitamin nok via kosten. Så må der D-vitaminpiller til, lysterapi eller levertran. Men der findes altså nogle fødevarer, der indeholder D-vitamin. Der er delte meninger om, hvor meget D-vitamin vi optimalt skal have, men det ligger på omkring 7,5-10 mikrogram (µg) dagligt. Herunder får du forslag til retter, der indeholder D-vitamin.

Vitello tonnato

Annonce

Vitello tonnato er en ret, hvor du får D-vitamin flere steder fra. Ansjoser er dem, der ligger højest på listen i denne opskrift med hele 14 µg pr. 100 g. Derudover er der både tun og æggeblommer i, som også bidrager med D-vitamin. Find opskriften ved at klikke på linket eller billedet.

vitello tonnato

Torskerognssalat

Torskerognssalat er ren forkælelse i madpakken. Og ikke nok med det, torskerogn på dåse ligger også i den gode ende af listen med madvarer med D-vitamin. Du får 11 µg pr. 100 g. Denne torskerognssalat er blandet op med cremefraiche og rødløg, og den smager så lækkert. Prøv den, og få dine D-vitaminer.

torskerognssalat

Varmrøget laks

Varmrøget laks kan du også sagtens spise med god samvittighed, når det gælder om at få plus på D-vitaminkontoen. Og så smager det jo bare så skønt. Klik på linket eller billedet, så får du opskriften på varmrøget laks på lækkert, groft sandwichbrød til forret eller hovedret.

varmrøget laks


Som du nok har gættet, er fisk en af de bedste kilder til at få D-vitamin, men der findes altså også andre råvarer med indhold af D-vitamin, men dog ikke lige så højt som fisk. Herunder får du et par overraskende stykker af slagsen.


Nuggets

Nuggets lyder ikke særlig sundt, og er det måske heller ikke på alle punkter. Men der er faktisk D-vitamin i kyllingekød, og laver du en salatmayonnaise til, så er der også D-vitamin i den. Det er langt fra i samme mængder som med fisk – vi er helt ned på 1-2 µg pr. 100 g – men de er der. Du finder opskriften på både nuggets og salatmayonnaise ved at klikke på linket eller billedet.

nuggets

Croissanter

Croissanter – den er god nok! Der er D-vitaminer i croissanter. Det er på grund af den store mængde smør. Det samme gør sig gældende i tebirkes. Så snup en tebirkes eller croissant til morgenmaden eller frokosten. Du finder opskriften på lækre, hjemmelavede croissanter ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

croissant

Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here