5 varme vintersupper

Sidst opdateret: 27. marts 2024

Mørket sænker sig tidligt, vinden blæser udenfor, kulden har ramt.. Det er vintertid, det er hygge- (og uhygge)-tid – og det er suppetid. Måske har du tændt op i pejsen, og hvad passer så bedre end en dejlig, varm vintersuppe at lune sig på? Det er både en hyggelig ret og en god mulighed for at få en masse forskellige grøntsager og vitaminer. Når man skal lave en skøn suppe til familie eller venner, er mulighederne mange, og det er en god måde at få tømt køleskabet på. Kun fantasien sætter grænser!

Her er samlet fem gode bud på varme og velsmagende vintersupper.

Græskarsuppe – Den (u)hyggelige suppe

stor-portion-graeskarsuppe

Græskarsuppe – Græskarsuppe, eller hokkaidosuppe som den også kaldes, er faktisk en japansk ret, og når man hører navnet, associerer man hurtigt til den uhyggelige tradition halloween. Er man dog samlet blandt sine kære, når mørket har sænket sig ude foran ens hus, er retten utrolig hyggelig og manges favoritsuppe. Suppen fungerer utrolig godt med ristet bacon og et sprødt flute til. Find opskriften ved at klikke på indledende link eller blot billedet.

 

Blomkålssuppe – Suppe med god samvittighed

blomkaalssuppe

Blomkålssuppe – Blomkålssuppe er især elsket af LCHF tilhængere, men er naturligvis en kalorielet suppe for alle, der ønsker at varme sig på en skøn suppe, der leder tankerne hen på barndommen, når bedstemor serverede kogt blomkål. Blomkålssuppe er både billigt, hurtigt og nemt og kan varieres i det uendelige.Tilsættes lidt sprødt bacon er retten fuldendt, og du kan nyde en varm suppe med god samvittighed .

Du kan finde opskriften på blomkålssuppe ved at klikke på billedet eller klikke på det indledende link.

 

 

 

 

Tomatsuppe – Suppe med bid i

tomatsuppe

Tomatsuppe – Denne udgave af den klassiske og folkekære tomatsuppe er der bid i, idet der er anvendt både chili og hvidløg – dog med moderation. Du kan naturligvis også sørge for at få varmen helt ud til fingerspidsen ved at køre Chili-Klaus versionen og dermed tilføje mere chili eller en stærkere sort. Suppen kan altså tilpasses lige netop din familie, så der stadig er smil på læben efter hver “bid”.

For at se opskriften skal du blot klikke på det indledende link eller på billedet af suppen.

 

 

 

Kartoffel-porre suppe – Nu med vin til

Kartoffel-porre suppe –Kartoffelsuppen har i den grad erstattet den traditionelle hønsekødssuppe – og med god grund. En dejlig, klassisk kartoffelsuppe giver nemlig en mættende fornemmelse og en skøn varme i kroppen. Denne suppe med kartofler og porrer kan bruges til enhver anledning, og ønsker du vin til suppen, så får du også lidt inspiration her.

kartoffel-porre-suppe

Se opskriften ved blot at klikke på det indledende link eller billedet til højre.

 

 

 

 

Gulerodssuppe – Et skønt vitaminboost

Gulerodssuppe – Gulerodssuppe er et lækkert sundhedstilskud om vinteren, da suppen er fyldt med masser af vitaminer, som ellers kan være svære at få i den kolde tid. Denne opskrift på gulerodssuppe indeholder både kanel, chili og appelsin og lader dig dermed komme i rigtig julestemning.

gulerodssuppe

Klik på det indledende link eller blot billedet for at komme til opskriften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums