Kanel, kanel og atter kanel

Sidst opdateret: 27. marts 2024

Måske mindes du at have hørt, at kanel er giftigt. Men vi taler altså om rimeligt store mængder. I øvrigt skulle det ikke være aktuelt for den ægte kanel, som kun indeholder meget lidt af giftstoffet kumarin. Så hvis du vil være på den sikre side, så kan du jo købe ægte kanel frem for kassiakanel, som er den mest almindelige.

Uanset hvad så smager kanel dejligt. Mange af os forbinder det med jul, men i f.eks. Indien og Mexico bruger man det ofte i den daglige madlavning. Herunder får du retter med kanel – både hverdagsretter og bagværk.

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer er luksusudgaven af kanelsnegle. De er højere og mere lette og luftige. Når du skal lave en kanelsnurrer, skal du bruge en speciel teknik, som du kan lære ved at klikke på linket herover eller billedet herunder. Du får selvfølgelig også opskriften.

Kanelsnurrer

Gulerodssuppe

Gulerodssuppe er måske ikke noget, du normalt forbinder med kanel. Men det er der faktisk i den variant, du får opskriften på, når du klikker på linket. Og der er også appelsinsaft og chili i. Det giver den en fantastisk frisk smag.

gulerodssuppe

Kanelkage

Kanelkage er duften af jul i hele huset. Men den smager nu også skønt på andre tidspunkter af året. Den du får opskriften på, når du klikker på link eller billede er en svampet udgave fyldt med alle julens krydderier og med bagt mascarpone på toppen.

Kanelkage

Biryani

Biryani – ja så er vi det mellemøstlige køkken. Biryani kan laves med næsten al slags kød eller uden, hvis du er vegetar. Du får opskriften på en variant med kylling, når du klikker på linket herover eller billedet herunder. Biryani smager af fremmede himmelstrøg og nye oplevelser.

biryani

Kanelsnegle

Kanelsneglen er bare så traditionel, at den er svær at komme uden om. Tænk bare på onsdagssneglen. Den kæmpe store udgave, der er helt måltid. Den opskrifter du finder ved at følge linket, er ikke på onsdagssnegle. I så fald bliver der i hvert fald færre af dem.

kanelsnegle

Enchiladas

Enchiladas er en mexicansk pandekage rullet omkring kødfars med chili. Og det er i denne kødfars, at kanelen også optræder. Den er i selskab med en masse andre krydderier og velsmagende fødevarer. Et selskab der er så godt sammensat, at dine smagsløg får en fest af en anden verden.

Enchiladas

Gulerodskage

Gulerodskage med ostecreme – mums, det lyder godt, ikk’? Det lyder også sundt. I hvert fald det med gulerødderne. Klik på linket eller billedet for at se hvilke andre ingredienser, der skal i.  Sund? Nej, det er den nok ikke – velsmagende? Jep!

Gulerodskage

Shawarma

Shawarma er de dér store spyd med grillet kød, der bliver skåret af i flager. Men du kan lave det selv – eller noget der ligner – ved at skære kød i tynde flager og riste det i en blanding af krydderier – bl.a. kanel – du får opskriften, når klikker på link eller billede.

shawarma

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums