Sund mad til børnefødselsdagen

Nu er det ikke fordi, det er din pligt at lære alle andres børn at spise sundt, men hvis jeres familie sædvanligvis spiser sundt, er det da for fjollet at ændre det, fordi der kommer en håndfuld børn eller to til børnefødselsdag.

Men hvad skal du så servere, for ”børn er jo kræsne. De vil kun spise lagkage, chokoladekage, is, pizza, burgere og slik.” Så slemt er det faktisk ikke, og du kan godt servere både lagkage, is, pizza osv. Du skal bare være lidt kreativ.

Det handler om serveringenBørnefødselsdag

Det handler ikke kun om, hvad der er på tallerkenen, det handler i høj grad også om, hvordan det bliver serveret.

Køb service med sjove og spændende motiver til at serveringen af mad og drikke. Du kan evt. lave en rød tråd gennem det hele med pynt, der passer til servicet. På nettet finder du nemt festartikler til børnefødselsdagen.

Derudover kan du vælge at servere på spyd – f.eks. frikadeller, stegt kylling, små pølser, frugt, grøntsager osv. Frugt og grøntsager kan også serveres i sjove faconer ved at standse dem ud med udstiksforme.

Vi leger pizzeria

Hvis børnene er store nok til at læse, kan du servere pizza på denne måde – sunde pizzaer, for det er jo dig, der indkøber fyldet – lav en bestillingsseddel, og udskriv en til hver gæst.

På sedlen kan der være nogle enkle ”færdige” pizzaer – Pizza Margherita (tomat og ost), Pizza Vesuvio (tomat, ost og skinke) osv. – der må gerne være en tre-fire forskellige.

Derforuden skal der være en saml selv-pizza, hvor børnene kan vælge mellem det forskellige fyld, du har indkøbt. Vælg grøntsager og frugt, mager ost og kød. Der kan også være skaldyr og f.eks. tun. Men gå uden om pepperoni, bacon og andre fede sager, som der tit er på en købepizza. Hvis du er parat til at gå helt i spelt, så anbefaler vi en blomkålspizza, men det kræver også at børnene er klar på en noget alternativ bundsmag i pizzaen.

Hvert barn får en bestillingsseddel, skriver navn på den, krydser af hvad det vil have og afleverer sedlen – og så er det ellers op til pizzabageren at få lavet pizzaerne, så de er klar, til børnene skal spise efter gaveudpakning, kagespisning og leg.

Samme fremgangsmåde kan bruges med burgere.

Fødselsdagskagen

Skal der serveres kage, kan du lade børnene lave hver deres selv. Stik små bunde ud af færdigkøbte eller hjemmelavede lagkagebunde med et glas, og sæt skåle med flødeskum, jordbærmos, æblemos, skiver/stykker af frisk frugt og forskelligt drys på bordet, der må selvfølgelig også gerne være små flag til at pynte med. Du kan eventuelt altid supplere med havregrynskugler. De er hurtige at lave, og havregrynskugler er et godt supplement for de kræsne børn, der ikke kan lide andet kage.

Server evt. boller, der er tilsat fintrevet rødbede eller blendet spinat, så bliver bollerne fint lyserøde eller grønne.

Slik, is og drikkevarer

Børn er vilde med frugt, så hvorfor ikke serverer frugt og nødder i godteposen – og evt. lakridsrødder. Derudover kan du komme små stykker legetøj i godteposen – yoyo, glansbilleder, balloner osv.

Frugt er også godt til is. Frys f.eks. hyldeblomstsaft med et par skiver kiwi eller banan i frys selv is-forme.

Når børnene bliver tørstige kan du også servere frugt. Vand med frosne bær eller isterninger af frossen juice. Eller du kan lave dine egne smoothies af frisk eller frossen frugt og mælk/yoghurt.

Det skal nok blive en festlig og spændende fødselsdag på mad-siden.

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums