4 hjemmelavede is

Sidst opdateret: 27. marts 2024

Ligesom der findes en international is-dag – faktisk flere – findes der også en is-måned. Juli. Og hvorfor ikke fejre isen en hel måned. Det giver god mening i min terminologi. Hvem kan ikke spise en is, når det er sommer og varmt? Eller når lækkersulten overvinder fornuften? Eller når det regner, som trøst? Eller når livet er surt, som opmuntring. Eller, eller, eller …

Is bør du altid have i fryseren. Hjemmelavet is! Derfor har vi samlet 4 lækre, hjemmelavede is, du kan nyde, når du skal fejre isens dag eller måned, når det er varmt, eller bare når det er. Og skynd dig, for du er faktisk allerede bagud, da vi jo er over halvvejs inde i juli måned.

Sund bananis

Sund bananis er faktisk sundt. I hvert fald sundere end de fleste andre is. Der er nemlig ikke fløde eller sukker i. Men det går ikke ud over smagen, for modne bananer er søde. I opskriften, som du finder ved at klikke på link eller billede er der brugt almindelige mælk eller plantemælk – hvis du er mælkeallergiker eller veganer. Samtidig får du også inspiration til, hvad du kan pifte den sunde is op med.

bananis

Mascarpone is

Mascarpone is er en lækker cremet is med frugtmos. Du kan variere smagen på isen, alt efter hvad du kommer i af frugtmos. Når du klikker på linket her i starten af teksten eller billedet under, får du en opskrift, hvor der er brugt sveskegrød. Isen smager godt til lune kager eller pandekager eller med en marengs, vaffel eller cookie til eller bare som den.

mascarpone is

Hjemmelavet is

Hjemmelavet is – ja, de er jo alle hjemmelavede. Men den is, du får opskriften på, når du følger linket her først i teksten, eller når du klikker på billedet herunder, er en all round-opskrift, som du kan komme en næsten hvilken som helst slags frugter i. Ud og kig i haven, hvad der er modent. Pluk, rens, kog og køl af! Og så er det i gang med at lave is. Du får tip til, hvordan du laver den både med og uden ismaskine, og du får også tip til servering.

hjemmelavet is

Alle tre slags is smager også godt i en isvaffel, eller kan bruges til …

Bananasplit

Bananasplit er ikke en is, men en isdessert. Og der skal is i en bananasplit ellers er den ikke autentisk. Du kan bruge en hvilken som helst slags is – men selvfølgelig vil vi anbefale en af de hjemmelavede herover. Du får opskriften på en traditionel bananasplit og opskriften på en sundere bananasplit, når du klikker på linket herover eller billedet af den lækre isdessert herunder.

bananasplit

Velbekomme og god is-måned!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums