… eller det er lidt den samme ”bolledej” som pandekager. Lækre desserter eller som lidt godt til kaffen eller teen eller måske på bordet, når der skal serveres ekstra lækker brunch til fødselsdagen eller receptionen. Hvor smagsoplevelsen gerne må være en anden end sød.
Her får du 5 opskrifter på lækre delikatesser.
Pandekager med øl
Pandekager med øl er en den traditionelle pandekage – måske lige med undtagelsen af øllen, men det gør altså pandekagen ekstra luftig og sprød. Hvis du følger opskriften, du får, når klikker på linket herover eller på billedet herunder, kan du lave lækre, sprøde og tynde pandekager, der kan fyldes med alt fra flormelis over smør og sukker til is og syltetøj.
Æbleskiver
Æbleskiver spiser de fleste af os nok mest til jul, men det er synd. Æbleskiver smager skønt til en kop kaffe, eller til dessert. I Elk Horn – den danske by i Iowa – spiser de æbleskiver og medisterpølser til morgenmad til den årlige ”Tivoli Fest”. Æbleskiver skal være hjemmelavede, så dem får du opskriften på, når du klikker på linket eller på billedet herunder.
Amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager er den pandekage, der egner sig bedst til brunch-menuen. Den er tykkere og mindre end den almindelige danske pandekage og kan spises med alt fra dulce de leche over frisk frugt til bacon. Du kan se alle de forskellige forslag, vi har til tilbehør til amerikanske pandekager ved at trykke på linket i starten af teksten eller på billedet her under teksten.
Klatkager
Klatkager er også lidt en form for pandekager. De kan laves lidt ligesom amerikanske pandekager, men med fyld af tørret eller frisk frugt i mindre stykker, eller de kan laves af en rest grød. F.eks. risengrød – som nok er det mest almindelige – eller havregrød. Det er varianten med risengrød, du får opskriften på, når du klikker på linket her først i teksten, eller når du klikker på billedet.
Paratha
Paratha er nok den mest alsidige pandekage. Den kan nemlig spises til brunch og serveres med stort set lige så mange slags tilbehør som den amerikanske pandekage. Men du kan også servere den til den varme suppe eller gryderet – foldet, rullet eller skåret i mindre stykker – som madbrød. Eller den kan laves som fyldt paratha, hvor den så er fyldt med grøntsagsretter, kartoffelmos eller gryderetter. Klik på linket eller billedet for at gå til opskriften på ”almindelig” paratha.