7 med bacon

Sidst opdateret: 12. marts 2020

Lørdag før labordag, som er den 1. mandag i september, er det international bacon-dag. Her skal læbepomaden med baconsmag, fyrfadslyset, friskluftssprayen og deodoranten med baconduft i brug. Og ja, de findes. Men der findes også mange retter med ægte bacon, og det er da unægtelig mere fristende end wannabees.

Herunder får du derfor 7 retter, der alle indeholder det supersunde og -lækre krydderi … bacooon! Okay, måske er det ikke så sundt, og det er heller ikke et krydderi, men det er lækkert. Derfor!

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed er en klassiker med alt det gode. Ristet bacon, stegte løg, kartoffelmos og smør. Forestil dig brændende kærlighed uden bacon – nej, nej, nej. Jeg ved godt nogle bruger flæsk i stedet, men ikke her! Klik på linket eller billedet, så får du opskriften på brændende kærlighed med bacon – masser af bacon.

brændende kærlighed

Æggekage

Æggekage er også umulig at komme uden om, når vi taler om retter med bacon. Æggekage skal steges i baconfedt og serveres med sprødt, krøllet bacon i skiver. Der kan slet ikke blive for meget bacon til æggekage. Du finder opskriften ved at klikke på linket herover eller på billedet af den lækre æggekage med bacon.

æggekage

Baby BLT

Baby BLT er ikke spor dansk … men det er bacon. Det er nemlig små tomater fyldt med alt det gode – bacon, mayonnaise, løg og persille – what’s not to like? BLT står for bacon, lettuce (salat) og tomato. Men salaten er mest for et syns skyld. Få opskriften på de små snack-tomater ved at klikke på linket eller billedet.

baby blt

Jordskoksuppe

Jordskoksuppe er en himmerigsmundfuld. Den kan nydes både sommer og vinter. Her møder cremet fløde den sødligbitre jordskok og forenes af det sprøde, salte bacon. Det er en smag, du ikke får nogen som helst andre steder, og den kan ikke forklares, den skal prøves. Find opskriften ved at klikke på link eller billede.

jordskokkesuppe

Pasta carbonara

Pasta carbonara er en ret fra Italien, som vi danskere har taget imod med kyshånd. Den består kort fortalt af pasta, ost og … bacon! Du kan lave den med alle former for pasta, men den du kommer frem til, når du klikker på linket herover eller billedet herunder, er lavet med pasta penne.

pasta carbonara

Broccolisalat

Broccolisalat er ikke den eneste salat, der indeholder sprøde bacontern eller -strimler, men den er nok den mest populære herhjemme. Det er forståeligt, for den indeholder rigtig mange lækre ingredienser, som søde rosiner, syrlig dressing, lækre pinjekerner, som går godt i spænd med den salte, sprøde bacon. Find opskriften ved at klikke på linket eller billedet.

broccolisalat

Farsbrød

Farsbrød er nærmest pakket ind i bacon – det er i hvert fald tilfældet i den opskrift, du får ved at klikke på linket her i starten af teksten eller på billedet under. Bacon, som i rå, blød tilstand er kørt rundt om farsen og derefter stegt sprødt i ovnen og derved har delt sin saft og kraft med kødet.

farsbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums