Få brugt æblerne

Har du et eller flere æbletræer, kan det være svært at få dem spist, inden de bliver dårlige. Hos os tørrer vi de æbler, der er blevet rynkede og koger saft eller mos af dem, som har stødmærker, fordi de selv har taget turen fra grenen til jorden. Men der er mange andre lækre sager, du kan bruge æbler til. Se med her!

Om æblerne er fine og friske, seje i skrællen eller er blevet lidt stødte, så kan de altid stadig bruges, bare de ikke er begyndt at rådne eller mugne. Er de det, skal du kassere dem. Men herunder får du forslag til, hvad du kan bruge dine æbler fra haven til – du kan selvfølgelig også købe æblerne i butikkerne, de bugner af danske æbler til overkommelig pris lige nu.

Æblegrød

Æblegrød kogt på danske – måske nyplukkede – æbler med lidt vaniljekorn i, evt. serveret lun med mælk eller fløde eller en blanding af mælk og fløde er så lækkert. Du får mormors opskrift – dog med forbedrende ændringer – når du klikker på link eller billede.

æblegrød

Æbleflæsk

Æbleflæsk er en god måde at få brugt en god portion æbler på. Og det er da en god undskyldning for at lave æbleflæsk, hvis du har brug for det. Opskriften får du helt automatisk, når du klikker på link eller billede, og ovenikøbet får du også opskriften på lynsyltede løgringe, som smager godt til æbleflæsk.

æbleflæsk

Æblekage

Æblekage – gammeldags æblekage – så bliver det ikke mere hyggeligt. Med æblemos i bunden og derefter lagvis rasp, knuste makroner, æblemos, rasp og knuste makroner, til skålen er næsten fuld. For der skal jo også være plads til den søde, cremede flødeskum og et par klatter gelé. Følg linket, og få opskriften.

æblekage

Boller i karry

Boller i karry – det må da være en fejl, tænker du måske. Hvad gør den dog i dette saftige æblelag? Men der er faktisk æble i sovsen. Bevares, du får ikke brugt flere kg – blot et enkelt rødt æble, der giver så frisk en saft og dejligt et bid til sovs og kødboller. Se hele opskriften ved at følge linket eller klikke på billedet.

boller i karry

Waldorfsalat

Waldorfsalat er måske ikke ligefrem hverdagsmad, men derfor kan du da godt servere den til en gang frikadeller og gøre hverdagen lidt mere festlig. Der er bladselleri og valnødder i, som har sæson samtidig med æbler. Se hele ingredienslisten og fremgangsmåden ved at klikke på link eller billede.

waldorfsalat

Gule ærter

Gule ærter er nok også en af de retter, som du ikke lige forbinder med æbler. Og det er der heller ikke i klassiske gule ærter. Men den opskrifter jeg har til dig, er en meget lettere variant – både at tilberede og at spise – og der er æbler i. Klik på link eller billede for at få opskriften.

gule ærter
Gule ærter

Melonsalat

Melonsalat med feta og æbler er et frisk indslag på middagsbordet til stort set alle retter. Du kan vælge lige nøjagtig den melon, som du bedst kan lide. Du kan komme vindruer i, hvis du vil. Eller måske oliven? Eller du kan følge den opskrift, du får, når du klikker på linket eller billede

melonsalat

Et æble om dagen holder lægen borte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrifter fra HurtigMums

Temaartikler fra HurtigMums

Cookie indstillinger
Annonce