3 lækre salater fra Mellemøsten

Nogle gange kan jeg godt blive lidt træt af at salaten næsten altid bliver den samme. Her på hjemmesiden kan du efterhånden finde en del forskellige salater, og det er ikke et tilfælde. Salat er sundt og godt for helbredet. Men nogle gange bliver det bare kedeligt. Det er i den sammenhæng gået op for mig, at der findes rigtig spændende salater i Mellemøsten.

Ja – måske kender de flester Shawarma, durum og kebab – men det mellemøstlige køkken er langt mere raffineret, og vi burde trække rigtig meget mere inspiration fra den del af verden end vi allerede gør. Her er 3 bud på lækre salater fra Mellemøsten.

Tabouleh

Tabouleh er hentet fra det libanesiske køkken, og jeg skal lige hilse og fortælle jer, der ikke er bekendt med det libanesiske køkken (og det er der ikke så mange der er) ,  at Libanon er et glemt Mekka for madoplevelser med rige madtraditioner tilbage til den gang øllebrød var en luksus ret blandt frådende vikinger herhjemme.

Tabouleh består af bulgur, tomater, citron og persille. Faktisk en rigtig god portion persille. Det er persillen der giver tabouleh sit lækre og friske touch.

tabouleh

Bulgursalat

Bulgursalat er en ældgammel spise – i hvert fald i Mellemøsten. Babylonerne, hititerne og israelitterne er folkefærd, der alle beretter om bulgur. Vores variant af bulgursalat bygger på skuldrene af disse historiske madtraditioner, der trækker tilbage til de antikke tider.

I denne variant af bulgursalat får du fennikel, tomater og tørrede squash nå ja og så naturligvis bulgur.

Klik på linket ovenfor eller klik på billedet af bulgursalat nedenfor.

bulgursalar

Fattoush

Fattoush betyder egentlig bare bondesalat, og fattoush stammer fra det libanesiske køkken – i hvert fald den opskrift vi har her.  Men hvad der er bondesalat og plain mad i et land er en eksotisk og spændende ret i andre lande. Det er lidt ligesom vi er blevet inspireret af det franske og italienske køkken og landmad i årevis. Fattoush er en lækker salat med radiser, forårsløg, hjertesalathoveder, persille og meget mere.

Se retten ved at følge indledende link eller klik på billedet nedenfor.

fattoush

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums