De fleste danskere elsker en god frikadelle. Men behøver det være den traditionelle frikadelle hver gang? Nej vel, der findes rigtig mange gode opskrifter på lækre dunser og deller.

Herunder får du fem forskelligartede, men fristendende frikadeller – med fars, fisk eller fri for kød.

Frikadeller

Frikadeller – ganske almindelige, danske frikadeller, som din mor lavede dem … måske. De er i hvert fald lavet af hakket kød. I opskriften, som du finder ved at klikke på linket herover eller billedet herunder, får du opskriften på både dem med vand og dem med æg og mælk. Du får også forklaringen på, hvornår det er godt at bruge æg i deller, og hvornår det er lige meget.

frikadeller

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller lavet af hjemmehakket fisk og hjemmerørt fiskefars får du opskriften på, når du klikker på link eller billede. Du kan selvfølgelig også købe en færdigrørt fiskefars, men selvgjort er som bekendt velgjort. Med i købet får du også opskriften på hjemmelavet remoulade, så mangler du bare nogle råstegte kartofler, så har du en lækker ret.

fiskefrikadeller

Blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller er et bud på en vegetarisk frikadelle. Først laver du blomkålsris, så blander du med en masse grønt og krydderier, og så laver du blomkålsfrikadeller. Du får den nøjagtige opskrift, når du klikker på linket eller billedet, og du får også forslag til tilbehør og forslag til andre blomkålsretter.

Græske frikadeller

Græske frikadeller er ligesom de traditionelle frikadeller gået hen og blevet en temmelig populær ret i Danmark. De bliver lavet af en fars lavet på hakket okse eller lam, og så er der selvfølgelig hvidløg i – det er jo Frankrig – og feta, den lækre græske fåreost. Når du klikker på link eller billede, finder du også forslag til tilbehør – f.eks. tzatziki.

græske frikadeller

Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadellerne skal ikke holdes udenfor. Nu har du fået opskriften på frikadeller af hakket gris, frikadeller af hakket fisk og frikadeller af hakket okse eller lam, så selvfølgelig skal frikadeller af hakket kylling også med i puljen. Hakket kylling smager ikke af ret meget i forhold til de andre, så her er rig mulighed for at krydre. Men alt det kan du læse meget mere om, når du klikker dig videre til opskriften via link eller billede.

kyllingefrikadeller

Du troede måske frikadeller var en dansk opfindelse? Navnet måske, men de findes i mange lande. Du har fået opskriften på de franske, men du kan også prøve de velsmagende köfte. Det er tyrkiske frikadeller. Så tro om igen. Okay, det var seks frikadeller, men den sidste kan du tage som en bonus. 🙂

köfte

Print Friendly, PDF & Email