9 retter du kan servere i gryden

24. april 2019 10:00

Det er altid rart at spare opvask. Det kan du gøre, hvis alt bliver lavet i én gryde, og/eller når du kan servere retten i den gryde, den er blevet tilberedt i. Det kan du med de opskrifter, du får her. Ikke dem alle er alt i én gryde, for til nogle af dem laves tilbehøret i en anden gryde, men for dem alle gælder det, at de er bedst, når de serveres i gryden, de er tilberedt i.

Her får du de 9 opskrifter på gryderetter:

Mørbradgryde

Mørbradgryde kommer man ikke udenom, når det handler om gryderetter. Og her på siden har vi ikke bare én opskrift på mørbradgryde, men hele fem – den traditionelle, den eksotiske, den italienske, den fedtfattige og den med LCHF. Du finder dem alle fem ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

Gullasch

Gullasch er en anden populær ret i Danmark, end skønt det er en ungarsk ret. Når du klikker på linket her i starten af teksten eller på billedet under teksten, finder du opskriften på gullasch lavet med oksekød og serveret med verdens bedste kartoffelmos. Både gullasch og kartoffelmos kan serveres i gryden.

Enebærgryde

Enebærgryde er en af favoritterne her hos os, når det kommer til gryderetter. Derfor skal den naturligvis med. Det er én af de retter, der tager lidt tid at lave, men ikke længere tid, end at du sagtens kan lave den på en hverdag. Du finder opskriften ved at klikke på linket eller billedet.

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs er et typisk eksempel på en alt i én gryde-ret. Det er en ret, der hører sig en lørdag eller søndag til, for den tager tid at lave. Den er rustik ret, og den bliver da traditionelt også mest serveret om vinteren, når der er rusk og vådt udenfor. Klik på linket eller billedet for at komme til opskriften.

Svensk pølseret

Svensk pølseret – som er pæredansk – er én af de gryderetter, der ikke hører under simremad, for det er en hurtig hverdagsret, som oven i købet er børnevenlig – både at lave og at spise. Har du kartofler til overs fra dagen før, bliver det ikke nemmere. Du får opskriften, når du klikker på linket eller billedet.

Paprikagryde

Paprikagryde er en variant af mørbradgryde – eller kan i hvert fald være det, fordi du kan bruge andet kød end mørbrad. Paprikagryde er også en gryderet, der er hurtigt lavet. Klik på linket i starten af teksten eller på billedet herunder, og læs også om, hvad galuska og spätzle er for et par fætre.

Butter chicken

Butter chicken er en indisk gryderet med kylling. Faktisk byder det indiske køkken på mange lækre gryderetter – curries. Dette er bare én af dem. Her kan det hele laves i én gryde, hvis du vælger at servere naan eller chapati til i stedet for ris. Se opskriften ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

Ratatouille

Ratatouille er hentet i det franske køkken – nærmere bestemt den sydfranske provins Provence. Den kan også tilberedes som alt i én gryde, hvis du vælger at servere brød til, og den kan sagtens serveres blot med brød. Men se andre forslag ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff bliver den sidste gryderet i rækken. Den er russisk, og den har en lækker, cremet konsistens – især hvis du virkelig giver den et ordentlig nøk med flødekanden. Bøf Stroganoff er en bombe for din smagsløg. Du finder opskriften, når du klikker på linket i starten af teksten her eller på billedet herunder.

Denne tekst blev sidst opdateret den 13. marts 2020 3:54

Johan Hoffmann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*