Feriemad

Sidst opdateret: 27. marts 2024

Skal du på telt- eller campingtur eller holde ferie i et lejet sommerhus eller en hytte, er det irriterende at skulle købe alt for meget ind til madlavningen. Men mad skal du jo have. Og selvfølgelig kan du spise på restaurant, men det bliver en dyr fornøjelse, hvis du gør det hver dag. Men mad, der kan tilberedes i en eller to gryder/pander og med få ingredienser, er til at overkomme. Og det er lige præcis sådanne retter, du får opskrifterne til herunder.

Så værsgo, tag for dig af retterne, og tilbered nem, lækker mad i ferien. Vi giver dig opskrifterne.

Kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage er nemt at lave, og der skal ikke ret mange ingredienser til. Måske kan du endda nøjes med kun at købe det antal kartofler, tomater og æg, du skal bruge, for mange steder kan du købe vej selv-kartofler, tomater enkelt vis, og hvis du er heldig, sælger bonden længere nede ad vejen æg stykvis. Dertil kommer, at du kun behøver en enkelt pande til tilberedning. Klik på link eller billede for at få opskriften.

kartoffelæggekage

Pasta med laks

Pasta med laks smager vanvittigt godt, tager næsten ingen tid at tilberede, kræver ikke mange ingredienser og kun en eller to gryder til tilberedningen. Der er ingen grund til ikke at give den fuld skrue på smagen, bare fordi det skal være nemt. Det beviser denne ret, som du får opskriften på ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

Pasta med laks

Aspargessuppe

Aspargessuppe er da ikke sommermad, tænker du måske. Og indrømmet, hvis det er stegende hedt og har været det længe, så er det ikke ligefrem suppe, man sukker efter. Men på en køligere dag, måske en regnvejrsdag, kan du sagtens trænge til en let suppe. En gryde, nogle få ingredienser og 20 minutter er alt, hvad du skal bruge, hvis du følger den opskrift, du får ved at klikke på billedet af den lækre suppe herunder eller på linket i starten af denne tekst.

Aspargessuppe

Grillet kylling

Grillet kylling kan du også lave på ferien, hvis du har adgang til grill. Griller du kun lår eller bryst går det hurtigere, end hvis du snupper hele fuglen. Køb en flaske god barbecuesauce, og så er du næsten kørende. Nu mangler du bare lidt tilbehør, og her kan du med fordel smide nogle kartofler på grillen og et par majskolber. Find opskriften på grillede kyllingelår eller pip på dåse ved at klikke på link eller billede.

grillet kylling

Nachos

Nachos tilbereder du på tallerkenerne. Ingen gryder, potter eller pander skal i brug. Hvis du synes, det skal mætte lidt mere, kan du tage en pande frem og stege lidt hakket oksekød til eller kylling. Du finder opskriften på nachos med masser af lækker cheddarost, når du klikker på linket her i starten af teksten eller billedet herunder.

nachos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums