Når det har været sommer længe – altså ikke bare på kalenderen, men virkelig sommer – så kan varmen godt have indvirkning på appetitten. Men selvom appetitten ikke er stor, har du stadig brug for næring. Og der er altså ikke meget næring i en isvaffel, et glas køligt rosévin eller en iskold bajer. Men der findes da heldigvis retter, der ikke ligger tungere i maven, end der kan være en is senere på aftenen. Bare se med her!

Selvom der findes lækre sommersupper, så er det nok ikke suppe, du har allermest lyst til, når termometeret viser 28 grader i skyggen. Derfor har vi samlet en række lette anretninger, som ligger let i maven – kolde som varme – og som ovenikøbet er hurtigt lavet.

Paella

Paella er en spansk helårsret med ris og alt godt for havet. Og spanierne serverer den gladeligt om sommer i 28 graders varme. Så det kan du også. Du kan lave den udendørs eller indendørs i en stor pande, og du kan variere fyldet efter forgodtbefindende. Den paella du får opskriften på ved at klikke på link eller billede, tager kun 30 minutter at tilberede.

paella

Kyllingesalat

Kyllingesalat kan spises kold eller lun. Der er masser af velsmag i, og klikker du på linket eller billedet, får du opskriften på en let kyllingesalat med avocado. Den kan du servere, som den er, eller du kan servere den med et stykke brød til, hvis sulten skulle være lidt større end forventet, eller der kommer uventede gæster, så portionerne bliver mindre. ½ time, så er maden klar til at servere.

kyllingesalat

Parisertoast

Parisertoast, Croque Monsieur eller Croque Madame er tre sider af samme sag. Det er toast med små variationer. Det er nemt at lave toast – men nemmest hvis du har en toaster, selvfølgelig. Hvis du vælger parisertoasten eller Croque Monsieur er maden desuden også lige til at tage med i hånden. Du får opskrifterne på alle tre slags toast, når du klikker på linket herover eller billedet herunder. 10 minutter … se, det er hurtig mad.

Toast

Varmrøget laks

Varmrøget laks serveret på et stykke groft brød og med en god rygeostcreme og frisk grønt til, er rigeligt til at blive mæt af en dag, hvor appetitten er lidt medtaget af varmen. Ingen grund til at tænde op i grillen eller at hive potter og pander frem fra skabet. Det er bare at finde ingredienserne i køleskabet og så have 15 minutters tid til at tilberede maden i. Find opskriften ved at klikke på link eller billede.

varmrøget laks

Omelet

Omelet er både let at lave og let at spise. Du kan bruge, hvad du har i køleskabet til at komme ind i omeletten – fisk, skaldyr, grøntsager, bacon, ost, kapers, oliven, kogte kartofler … der er ingen grænser. Den omelet du får opskriften på ved at klikke på link eller billede tager 20 minutter at tilberede. Skal du lave mange omeletter, så hold dem lune i ovnen, til alle er færdige.

omelet

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller eller friske forårsruller, som de også kaldes, kræver ikke den store tilberedning. Vil du have stegt kylling eller dampet grønt i eller lignende i, skal det selvfølgelig gøres klar. Men ellers er det bare at hakke, snitte og anrette på fade og i skåle. Resten sker ved spisebordet, hvor hver især laver deres forårsrulle. Klik på link eller billede, og få vejledning og inspiration til at lave de lækre ruller. 20 minutter, så er du klar.

vietnamesiske forårsruller

Print Friendly, PDF & Email