Mad til studenterne

Sidst opdateret: 26. april 2024

Vogne fyldt med højtråbende, glade unge mennesker, der vifter med huerne og synger slagsange om, hvorvidt de skal være røde eller blå – huerne altså – larm og leben. De kører rundt i flere dage, og er du den stolte forælder til en nyslået student, kommer de med garanti også forbi dig. Hav øl og alkopops parat! Men det er nu også meget godt at få lidt fast føde i mavesækken til at absorbere den flydende, og som (måske) kan reducere tømmermændene.

Studenterne har oftest mange stoppesteder, og derfor er de kun kort tid hvert sted. Derfor er det en god idé med små retter, der er både nemme og hurtige at spise – uden kniv og gaffel – eller evt. tage med sig i vognen og spise undervejs.

Du kan selvfølgelig købe en flok pizzaer, men det gør alle de andre også. Herunder får du inspiration til, hvad du kan servere, når studenterne kommer forbi hjemme hos dig.

Parisertoast

Parisertoast og Croque Monsieur – vi holder Croque Madame udenfor, for den er ikke nem at spise på grund af spejlægget ovenpå. Men både parisertoast og Croque Monsieur er nemme at have med at gøre. Hold dem evt. varme i ovnen. For selvom de er hurtige at tilberede, kan du ikke lave så forfærdelige mange ad gangen. Se opskriften på begge slags toast ved at klikke på link eller billede.

Toast

Krydrede nuggets

Krydrede nuggets er ikke kun for børn. Hvis du laver dem selv, smager de nemlig af meget mere, end dem du køber. Dem du køber, er nemlig lavet af kyllingerester med en tyk panering – faktisk er det lige før, der er mere panering end kød. Det er der ikke i dem, du finder opskriften på, når du klikker på linket herover eller billedet herunder.

Krydrede nuggets

Tunsalat

Tunsalat imellem et par skiver sandwichbrød er også en sikker vinder. Vil du gerne give studenterne noget at vælge imellem kan du lave andre mayonnaisesalater, som f.eks. æggesalat og hønsesalat – hvis du er sent på ruten, er de bedøvende ligeglade, de vil bare more sig. Fordelen ved sandwichene er, at ud over at være nemme at håndtere spises de kolde. Så du kan lave dem i godt tid, og der sker heller ikke noget ved, at studenterne er forsinkede.

tunsalat

Chili cheese tops

Chili cheese tops er ekstremt populære blandt de unge. Faktisk er det nok tæt på deres foretrukne valg – næst efter øl og alkopops. Du finder opskriften på de hjemmelavede af slagsen – altså chili cheese tops ikke øl og alkopops – ved at klikke på linket eller billedet. Servér dem lune med en god hvidløgsdressing til eller med en sød chilisauce.

chili cheese tops

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller serveres kolde, hvilket gør dem oplagte at servere for de sultne studenter. Du kan komme hvad som helst i dem – næsten – og de kan stå tildækket og vente. Servér dem med lidt at dyppe i – chilisauce, sojasauce eller lignende. Når du klikker på linket herover eller billedet herunder, finder du forslag til, hvad du kan komme i rullerne, og hvordan du ruller dem. Lad være med at lave dem for lange – skær dem evt. i halve, så er de nemmere at håndtere.

vietnamesiske forårsruller

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer er til dem med den søde tand eller bare som et sødt punktum. Du kan servere en kop instant kaffe eller en chai latte til, men det er ikke sikkert, at det bliver drukket. Men så er det jo godt, at det kun er det kogte vand, der går til spilde. Klik på linket herover eller billedet herunder for at finde opskriften på kanelsnurrer. De serveres kolde og er også nemme at snuppe med i hånden på vej videre.

Kanelsnurrer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums