Nogle gange må middagsmaden gerne være noget, du ikke skal bruge tid på, og som er nemt at spise. F.eks. når der er noget andet, du hellere vil bruge tid på. Det kan være foråret er på vej, og du gerne vil i haven, det kan være, du har travlt med at tilrettelægge en stor fest, eller det kan være, fordi der er noget, du gerne vil følge med i på tv’et – f.eks. Tour de France, VM i fodbold eller måske Vinter OL.

Ligegyldigt om det er det ene eller det andet, så får du her 7 retter, der er hurtige at lave og nemme at tage med ind foran skærmen.

Laksetærte

Laksetærte er hurtigt at lave, og det er nemt at tage den med ind i stuen og spise med en gaffel. Den kan spises uden tilbehør, eller du kan servere en blandet salat til. Du finder opskriften ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

laksetærte

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller er en rigtig tv-ret. Du gør blot alle ingredienser klar, sætter dem på en bakke og bærer det ind i stuen, så er alle med til at lave maden – i hvert fald deres egen mad. Det er er superhyggeligt, og forårsrullerne kan spises helt uden brug af bestik.

vietnamesiske forårsruller

Mørbradgryde

Mørbradgryde er ikke så nem at spise uden bestik som de vietnamesiske forårsruller, men du kan lave den på ca. ½ times tid, og vælger du tilbehør, som du kan lave imens mørbradgryden simrer – f.eks. polenta – og sætter gryderne på bordet eller øser op i køkkenet, så er det også nemt at gå til.

mørbradgryde

Æggekage i ovn

Æggekage i ovn er bestemt også en mulighed, når du vil lave en ret, der kræver minimal tilberedning, passer sig selv det meste af tiden, og som er nem at spise. Du serverer bare et stykke rugbrød til. Og så er der næsten heller ingen opvask. Se opskriften ved at klikke på link eller billede.

æggekage i ovn

Calzone

Calzone er en lukket pizza. Du kan selvfølgelig lave den med færdigkøbte pizzabunde, der bare skal bages, men selv med hjemmelavet pizzadej tager det under en time, at lave calzone. Fyldet kan du lave, imens dejen hæver. Hvis du klikker på linket i starten af teksten eller billedet herunder, finder du opskriften på den nemme calzone-pizzadej.

calzone

Bønnesalat

Bønnesalat er en god mættende salat, som du sagtens kan servere som et aftensmåltid sammen med stykke groft brød. Har du bagt et selv i forvejen, er du lykkens pamfilius, har du ikke, så køb et godt brød hos bageren. Opskriften på bønnesalat får du ved at klikke på linket herover eller billedet af salaten herunder.

bønnesalat

Amagermad

Amagermad er nok det hurtigste og nemmeste at tilberede og servere, men det er nok ikke det mest mættende, så der skal nogle stykker til. Men det kan du også sagtens, du kan jo bare udvide konceptet og komme forskelligt pålæg imellem brødskiverne. Se hvordan du gør ved at klikke på link eller billede.

amagermad

Print Friendly, PDF & Email
x