LCHF opskrifter

LCHF opskrifter er kendetegnet ved at der kun er lidt kulhydrater og en stor mængde fedt. LCHF står også for Low Carb High Fat. Her på siden kan du finde nogle af vores mest populære LCHF opskrifter. Hvis du vil læse mere om LCHF principperne kan du læse HurtigMums forklaring her.

Du kan også følge HurtigMums LCHF Facebook side. Den hedder LCHF HM og du kan finde den ved at klikke her.

LCHF opskrifter oversigt

Annonce

Nedenfor kan du finde de gode LCHF opskrifter, som du kan finde på HurtigMums.

Blomkålsgratin – Resteret med æg og smør.

Blomkålsgratin er en selvstændig ret, som sagtens kan udgøre et selvstændig måltid, og du kan servere den som sådan eller med en sidedish som fyldte champignoner. Du kan finde opskriften på fyldte champignoner nedenfor. Som så mange andre gratinopskrifter er blomkålsgratin også en resteret. Der er en smule mel og rasp i denne opskrift, men det er absolut småtingsafdelingen.

Se retten blomkålsgratin nedenfor:

blomkålsgratin

Blomkålspizza – Pizza med blomkålsdej

Blomkålspizza er et godt junkfood alternativ for os, der gerne vil spare kulhydraterne. Bunden er lavet af blomkål eller rettere blomkålsris. I opskriften anbefales det at du bruger pofiber, og det er en vigtig detalje. En blomkålspizza kan nemlig godt blive ret klæg, og det er netop det som pofiber kan fikse.

Nedenfor kan du se et eksempel på en blomkålspizza.

blomkålspizza

Blomkålsris – alternativet til normale ris

Blomkålsris er for dig, der lever efter LCHF principperne, men faktisk savner pasta og ris. De ingredienser er jo relativt tunge på kulhydrater, men det er blomkålsris ikke. Personligt bruger jeg blomkålsris stort set alle steder, hvor jeg ville have brugt ris normalt. I en del tilfælde kan jeg også finde på at bruge det som alternativ til pasta og kartofler.

Du kan se blomkålsris nedenfor:

blomkålsris

Champignonsuppe med muskat og citron

Champignonsuppe er en super lækker suppe. Den er meget lav på kulhydrater, og vi har brugt piskefløde for at øge fedtprocenten. Det er dog ikke denne ret, som er bedst på fedt, og det kan være en ide at tilsætte lidt bacon for at få mere fedt ind i retten.

Du kan se et billede af champignonsuppen nedenfor:

champignonsuppe

Coq au vin

Coq au vin er en god klassisk fransk ret. Den passer perfekt ind i LCHF principperne. Traditionelt vil man nok servere en form for kartoffelret til. Her vil jeg anbefale at du i stedet serverer blomkålsris og blomkålsmos til din coq au vin.

Du kan se en klassisk coq au vin nedenfor.

coq au vin

 

Fyldte champignoner

Fyldte champignoner er en lille delikatesse ret. Den kan eventuelt serveres som sidedish til blomkålsris eller en suppe. Fyldte champignoner er en af mine små livretter med hvidløg og parmasanost. Rent mums. Du kan se de fyldte champignoner nedenfor:

fyldte champignoner

Meatza – Pizza uden dej

Meatza er en fantastisk opfindelse. En meatza er i bund og grund en pizza uden dej. Eller dejen er køden selv. Meatza er både gode for palæo og LCHF entusiaster. Denne opskrift har masser af kød og æg i sig, og så bliver en meatza lavet på panden og ikke i ovnen. Så der er alligevel lidt forskel på klassisk pizza og meatza.

Nedenfor kan du se meatza på den måde som vi lavede den på.

meatza

Musaka – God græsk aubergineret

Musaka har for mig altid været et godt alternativ til lasagne. Faktisk syntes jeg ofte musaka er noget mere spændende end lasagne, der faktisk kan blive en noget kedelig med alt det pasta. Det er netop fraværet af pasta, der gør musaka, så oplagt en ret for LCHF entusiaster.

Du kan se billedet af musaka her:

musaka

Spinatroulade – Lækker roulade med laks og spinat

Spinatroulade er en ret, der har benyttet sig af kagens form. På samme tid er en spinatroulade, en ret der har ladet sig inspirere af sushiens verden. Hvis du vil forkæle dig selv, så prøv denne spinatroulade med laks og masser af spinat.

Se et billede nedenfor af spinatroulade

spinatroulade

Thaisuppe med rejer

Thaisuppe med rejer er en dejlig suppe for LCHF entusiaster. Kokosmælken giver en god portion fedt til retten, der gør at thaisuppe er ideel i en LCHF madplan.

Du kan se et billede af thaisuppen nedenfor:

thaisuppe

LCHF opskrifter opdateres løbende

Denne side med LCHF opskrifter opdateres som der kommer flere og flere LCHF opskrifter og retter ind på siden.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here