Når du har lyst til chokoladekage, så skal den være nem at lave og hurtigt at bage, samtidig med at den selvfølgelig skal dække dit chokoladekageunderskud og smage godt. En nem chokoladekage skal være hurtigt bikset sammen, så den kan komme hurtigt ind i ovnen og hurtigt ud igen.

Den allernemmeste og måske -hurtigste måde at lave en chokoladekage på er ved at købe et chokoladekagepulver, røre det op med, hvad det nu skal røres op med, kaste det i en form og bage massen i ovnen. Men det er liiidt for ordinært. Bevares, det kan sagtes opfylde kravene om nemt og hurtigt, og kagen kan skam også smage udmærket, men det er i hvert fald ikke særligt unikt.

Nem chokoladekage

En anden mulighed er at købe en basis kageblanding og så selv give den et tvist ved at tilsætte frisk frugt, tørret frugt, chili, lakridspulver eller måske chokoladestykker. På toppen kan du variere med glasur, krymmel, kokos, kakaonibs, kandiserede violer eller ingenting.

Nem chokoladekage – opskrift

Men skulle det gå din ære for nær at fortælle gæsterne, at det er en pulverblanding, du har brugt, når de spørger efter opskriften, så er det jo rart at kunne lave sit eget ”kagepulver”.

Ingredienser til 12 stykker kage – en springform på 2 l

  • 150 g smør
  • 6 spsk. kakaopulver
  • 250 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 2 æg
  • 2½ dl vand

Sådan laver du en nem chokoladekage

  1. Tænd ovnen på 170° C.
  2. Smelt smørret i en lille gryde eller i mikroovnen i en egnet skål.
  3. Sigt kakao, mel, natron og bagepulver sammen i en skål.
  4. Tilsæt æg, sukker, smeltet smør, salt og vand, og rør det hele sammen på røremaskinen eller med en elpisker.
  5. Hæld dejen i en 2 l springform, og bag den i ca. 35 minutter.

Husk, en chokoladekage må hellere være lidt for fugtig end lidt for tør, men selvfølgelig skal den være bagt.

Lad chokoladekagen køle af, før du evt. pynter den, og før du skærer den ud.

Tip: I den chokoladekage du ser på billedet, har jeg sammen med de tørre ingredienser tilsat 100 g mørk chokolade skåret i mindre stykker og ca. 10 tørrede abrikoser skåret tern.

Du kan nu pynte kagen, som du har lyst til, eller du kan servere den med cremefraiche eller kefir eller andet i den dur.

Chokoladekage i større portioner

Synes du, 12 stykker kage er lige i underkanten, så gang opskriften op med 2, og hæld den i bradepanden i stedet for i en springform. Så får du 24 firkantede stykker i stedet for 12 trekantede.

Chokoladekagen kan fryses, så det kan godt betale sig at lave en stor portion, så er det i hvert fald både nemt og hurtigt næste gang. Chokoladekagen er dog bedst nybagt, men varm den lidt i ovnen inden servering, hvis den har været en tur i fryseren. Det giver lidt af den svampede konsistens tilbage, og så giver det en duft af hjemmebag.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 35 minutter

Har du god tid? Så kan du jo også gå efter ‘the real thing’ med den her opskrift på chokoladekage – måske mangler der noget syrligt på dessertbordet? Så er jo også citronfromage – arbejdstiden er til at overkomme med bare 15 minutter (men den skal lige have 3 timer for sig for at blive rigtig god).

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Nem chokolade
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug